48 ώρες στην Στοκχόλμη

Ταξιδεύουμε για δύο μέρες στην πόλη των 24 χιλιάδων νησιών για να μάθουμε γιατί οι κάτοικοί της την αποκαλούν «το καλύτερο μέρος στο κόσμο για να ζει κανείς». Η αλήθεια είναι πως το επιβεβαιώνουμε και εμείς. 

Ημέρα Πρώτη


10:00 πμ
Η Στοκχόλμη είναι γνωστή και για τους συγγραφείς της, όπως τους Stieg Larsson και  Astrid Lindgren, τη δημιουργό της Πίπη Φακιδομύτη. Ξεκινήστε τη μέρα σας στο Junibacken, το οποίο είναι ένα είδος εσωτερικού λούνα παρκ, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι της Pippi. Ακόμα και για έναν ενήλικο, που γνωρίζει το έργο της Lindgren, είναι μεγάλη διασκέδαση. Για τα παιδιά, είναι τουλάχιστον συναρπαστικό (Galarvarvsvägen, τηλ.: 0046 858723000, www.junibacken.se).

 
12:00 μμ
Η επίσκεψη στη Στοκχόλμη θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει την περιήγηση σε ένα ή περισσότερα από τα χιλιάδες νησιά που απαρτίζουν το αρχιπέλαγος της. Ένας τρόπος για να το καταφέρετε, είναι παίρνοντας το φέρι για τα Fjaderholmarna, μια ομάδα νησιών μόλις 20 λεπτά από το κέντρο. Κάντε κράτηση τραπεζιού και απολαύστε το γεύμα σας εν πλω ( Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την διάρκεια της κρουαζιέρας. Περισσότερες πληροφορίες: www.stromma.se). 


 
18:00 μμ
Απογευματινό περίπατο στον Hamngatan, έναν από τους κύριους, εμπορικούς δρόμους της πόλης, που φιλοξενεί δυο από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης: από τη μία πλευρά βρίσκεται το NK (Hamngatan 18-20, τηλ.: 0046 8762 8000, www.nk.se), το σουηδικό πολυκατάστημα που άνοιξε το 1902 ενώ σχεδόν απέναντι είναι το δανέζικο κατάστημα με αντικείμενα υψηλού desigh, Illums Bolighus (Hamngatan 27, τηλ.: 0046 8718-5500, www.Illumsbolighus.dk). Το NK βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία σε τρόφιμα και ρουχισμό, αλλά αν θελήσετε να εξερευνήσετε το σκανδιναβικό ντιζάιν, το Illums είναι ασυναγώνιστο. Εδώ θα βρείτε κομμάτια από όλα τα μεγάλα ονόματα του δανέζικου design, όπως Finn Juhl, Hans, Verner Panton καθώς κομμάτια από διεθνείς οίκους. 


 
20:00 μμ
Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης συχνά υιοθετούν γαστρονομικές τάσεις από το εξωτερικό. Ένα από τ' αγαπημένα τους στέκια είναι το Le Rouge. Η ατμόσφαιρα με τα έντονα χρώματα και τα πολυτελή υφάσματα θυμίζει το παριζιάνικο Moulin Rouge των τελών του 19ου αιώνα, ενώ η κουζίνα του συνδυάζει τις γαλλικές γεύσεις με την ιταλική απλότητα. Από το πιο περιζήτητα πιάτα το ψάρι, μαγειρεμένο ολόκληρο με ελιές, κάπαρη και ντομάτα. Εξαιρετική και πλούσια η μπουγιαμπέσα για δύο άτομα. Brunnsgränd 2-4, τηλ.: 0046 8 505 244 30, www.lerouge.se 
Tags:Σουηδία 48 ώρες Στοκχόλμη 

Προηγούμενο

48 ώρες στην Μπολόνια

Επόμενο

48 ώρες στη Θεσσαλονίκη