48 ώρες στην Κίμωλο

Ένα ταξίδι που κατέστρεψε τη συνήθεια, που έπνιξε το οικείο στη θάλασσα, που αποσυναρμολόγησε και επαναδημιούργησε. Ένα ταξίδι αποδραματοποίησης, διακοπής,  επέμβασης και γυμνής αλήθειας σε μπρεχτική σκηνή. Ένα ταξίδι στη Κίμωλο για δυο ημέρες. 

Ημέρα ΠρώτηCheck in 
Το πιο γοητευτικό κατάλυμα του νησιού είναι ο Μύλος του Γιατρού που τώρα λέγεται Windmill Kimolos, Εδώ θα μείνετε σε έναν από τους λίγους αυθεντικούς παραδοσιακούς ανεμόμυλους που παραμένουν από το 1852 στην Ελλάδα. Στα δωμάτια το σκηνικό είναι ολόλευκο όπως επιτάσσει η αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική: χτιστό κρεβάτι και καναπέδες, λευκά έπιπλα, εσοχές που διατηρούνται από την αρχική κατασκευή, ατμοσφαιρικός φωτισμός και μικρά μπαλκόνια (Κίμωλος, τηλ. 22870 51554, www.kimoloshotel.com). Πολύ κοντά στο λιμάνι της Κιμώλου και σε μικρή απόσταση από το γραφικό Χωριό, το Milaki Kimolos είναι ένα φιλόξενο κατάλυμα που αποτελείται από έξι ολοκαίνουργα δωμάτια με πολύχρωμες design πινελιές που έχουμε αγαπήσει, λεπτομέρειες που φανερώνει το μεράκι των ιδιοκτητών και βεράντες που θα θέλετε να επιστρέψετε το επόμενο καλοκαίρι.  τηλ.: 22870 51677, www.ariahotels.gr. Ενώ, στη παραλία Μπονάτσα θα βρείτε τα  ρομαντικά δωμάτια και διαμερίσματα αλλά και μεζονέτες Εχινούσα για οικογένειες και παρέες, με υψηλή αισθητική και θέα στη θάλασσα. Εξαιρετική η τοπική και μεσογειακή κουζίνα στο εστιατόριο σε σκηνικό ελληνικού κινηματογράφου (Ψάθη, τηλ.: 22870 51551, www.echinousa-kimolos.com).
10:00
Μπάνιο στην Αλυκή. Εξαιρετική και μεγάλη σε έκταση παραλία, ανέγγιχτη όπως και το υπόλοιπο νησί της Κιμώλου. Παραμένει το στέκι των free campers που λατρεύουν την άμμο της και στήνουν τις σκηνές τους κάτω από τα φιλόξενα αρμυρίκια της παραλίας με φόντο τη Μήλο.14:00 
Στην παραλία Αλυκή μαγειρεύει η περίφημη στο νησί Μπέμπα. Το εστιατόριο Σαρδής είναι διάσημο σε όλες τις Κυκλάδες για αγριοκάτσικο από την Πολύαιγο, τη γλυκιά κολοκυθόπιτα με χειροποίητο, τραγανό φύλλο. Όλα τα μαγειρευτά ταιριάζουν με το ντόπιο τυρί και τη λαδένια (Αλυκή, τηλ.: 22870 51458, από €15 το άτομο).16:00 
Για απογευματινό μπάνιο, περπατήστε μέχρι τη Μπονάτσα και το Καλαμίτσι (φωτό). Στη συνέχεια της τελευταίας βράχοι μοιάζουν με γλυπτά και σας προκαλούν να ξαπλώσετε πάνω τους. 
Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, αυτές οι παραλίες μαζεύουν κυρίως οικογένειες και ντόπιους. 
19:00
Ανεβείτε στο Χωριό, τη χώρα της Κιμώλου. Για βόλτα στα σοκάκια. Ανάψετε ένα κερί στον μεγαλοπρεπή και επιβλητικό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας, που είναι η πολιούχος του νησιου. Περπατήστε μέσα στο μεσαιωνικό κάστρο που αποτελεί το παλαιότερο τμήμα του Χωριού, χτισμένο τον 14ο ή 16ο αιώνα, με τετράγωνο σχήμα, που αποτελείται από δύο συγκροτήματα σπιτιών (το ένα περικλείει το άλλο) και μια μικρή σειρά σπιτιών στο κέντρο, πλάι στην οποία σχηματίζεται μικρή πλατεία και υπάρχει ο Ναός Της Γεννήσεως Του Χριστού. Το Μέσα Κάστρο είναι σήμερα ερειπωμένο. Το Έξω Κάστρο αποτελείται από μια σειρά σπιτιών, ο εξωτερικός τοίχος των οποίων αποτελούσε ταυτόχρονα και το τείχος, του αμυντικού στη λειτουργία του, κάστρου. Σε πολλά σπίτια υπάρχουν υπέρθυρα με οικόσημα και χρονολογίες. Στα βόρεια του Κάστρου, χτισμένος τον 17ο αιώνα, βρίσκεται ο πετρόχτιστος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (φωτό). Η παράδοση αναφέρει ότι χτίστηκε από μια γυναίκα που λεγόταν Χρυσή κι ακόμα ότι αυτή κατέστρεψε την εικόνα του Χρυσόστομου, έργο των αρχών του 18ου αιώνα, χτυπώντας την με το τακούνι της, όταν ο ιερέας γιος της πνίγηκε, Σάββατο του Λαζάρου, επιστρέφοντας από την Πολύαιγο (ακατοίκητο νησί ανατολικά της Κιμώλου), όπου είχε πάει να λειτουργήσει.

9:00 
Βραδινό στο λιμάνι του νησιού, το Κύμα που οι ντόπιοι το ξέρουν και ως τα «τα Μποχωράκια». Θα χορτάσετε με καλό, φρέσκο ψάρι, χταπόδι τηγανητό και κολοκυθοκάππαρη με αυγό στο τηγάνι. Πολύ καλά και τα σπιτικά μαγειρευτά. Όλα πάνω στο κύμα που σκάει στο λιμάνι της Ψάθης (Τηλ.: 22870 51001, από €16 το άτομο).
Tags:κίμωλος διαμονή φαγητό 

Προηγούμενο

48 ώρες στη Σέριφο

Επόμενο

48 ώρες στη Σέριφο