48 ώρες στο Ρέθυμνο

Κάτω από βενετσιάνικες καμάρες κρυβόμαστε στο παραμύθι της Φορτέτζας, ανασαίνουμε τον θαλασσινό αέρα και μπερδεύουμε μαντινάδες με art rock, μεταλαβαίνοντας κρυστάλλινη ρακή.

Ημέρα Πρώτη


10 πμ.
Check in στο Veneto Hotel. Το παλιό βενετσιάνικο αρχοντικό του 14ου αιώνα αναπαλαιώθηκε με μεράκι και ντύθηκε με σκαλιστή πέτρα, ξύλο, μέταλλο και φυσητό γυαλί και απέκτησε όμορφες μικρές εσωτερικές αυλές, πέτρινα πηγάδια, κρήνες, βεράντες, θόλους και καμάρες. Στα συν η τοποθεσία του στην Παλιά πόλη μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από το εμπορικό κέντρο, τα μουσεία, την παραλία και τα πολυάριθμα cafe, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (Επιμενίδου 4, τηλ.: 28310 56634, www.veneto.gr).


 
Εναλλακτικά, θα προτιμήσετε το εξίσου ατμοσφαιρικό Avli που συνδυάζει all-suites ξενοδοχείο με εξαιρετικό εστιατόριο, οινοθήκη και κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα. Στεγάζεται σε σύμπλεγμα τριών κρητοβενετσιάνικων αρχοντικών του 1500 και συνδυάζει την παραδοσιακή κρητική αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη λιτή πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική (Ξανθουλίδου 22 & Ραδαμάνθυος, τηλ.: 28310 58250, www.avli.gr).


 
Ιδανικό και το Caramel Beach, του ομίλου Grecotel, που λειτουργεί από την άνοιξη του 2014. Βρίσκεται πάνω στην χρυσαφένια αμμουδιά στον Αδελιανό Κάμπο, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά  της πόλης. Θα βρείτε όλα τα “καλούδια” που χαρακτηρίζουν τα ξενοδοχεία του ομίλου, από οικογενειακά δωμάτια μέχρι βίλες μπροστά στη θάλασσα μέχρι υψηλή γαστρονομία, Elixir Spa και τη Greocoland, τον παράδεισο των παιδιών (Αδελιανός Κάμπος, τηλ.: 28310 71803, www.caramelbeach.com). 

  
11 πμ.
Εξόρμηση στα δύο σημαντικότερα οινοποιεία του νομού Ρεθύμνου, τα οινοποιεία του Ζουμπεράκη (Καλή Συκιά Φοίνικα, τηλ. 28320 51057) και του Κλάδου (Σκεπαστή, http://kladoswinery.gr, τηλ. 28340 51589). Παρόλο που ο νομός έχει πολλά αμπέλια, η οργανωμένη οινοπαραγωγή άρχισε τα τελευταία χρόνια. Και τα δύο οινοποιεία απέχουν περίπου 27 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου.

  
Ζουμπεράκης                                                                               Κλάδος
  
2 μμ.
Μεσημεριανό στο εστιατόριο Πρίμα Πλώρα σε προνομιακή θέση, απέναντι από τη Φορτέτζα και με τη θάλασσα ακριβώς δίπλα του, με δημιουργική ελληνική κουζίνα και κρητικές πινελιές. Βιολογικά λαχανικά, κρεατικά από μικρούς ντόπιους παραγωγούς και τυριά που προέρχονται από παραδοσιακά τυροκομεία στο Πέραμα Ρεθύμνου και τα Σφακιά Χανίων. Από το μενού ξεχωρίσαμε την κρητική φάβα και το σπαγγέτι με απάκια (Ακρωτηρίου 4, τηλ.: 28310 56990, www.primaplora.gr, από €15 το άτομο).

   
5μμ.
Καφές στο Cul de Sac σε στρατηγικό σημείο της πόλης δίπλα στην κρήνη Rimondi. Στην καρδιά της πόλης σε σκηνικό που μας μεταφέρει στη μεσαιωνική εποχή με επιλεγμένη ελληνική μουσική, lounge και mainstream ήχους, όμορφη διακόσμηση και γευστικά κοκτέιλ (Πλ. Πετυχάκη 7, τηλ.: 28310 26914, www.culdesac.gr).


 
9 μμ.
Δείπνο στο εστιατόριο Αυλή, ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Για πάνω από δύο δεκαετίες σερβίρει σε παραμυθένιο σκηνικό παραδοσιακές κρητικές συνταγές –ενίοτε λιγάκι πειραγμένες- και μεσογειακές. Δοκιμάστε λεμονάτο κοτόπουλο με σιουφικτά μακαρόνια και λεπτοκομμένο φιλέτο σε σάλτσα από μοσχάτο κρασί (Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθυος, τηλ.: 28310 58250, από €20 το άτομο).


 
11 μμ.
Ατελείωτος χορός μέχρι το πρωί στο all time classic Fortezza Club στο ενετικό λιμάνι. Πρόσφατα ανακαινισμένο, το club παίζει ξένη μουσική ενώ όσο προχωράει η βραδιά οι ελληνικές επιτυχίες έχουν την τιμητική τους και το κέφι ανεβαίνει (Νεάρχου 14, τηλ.: 28310 55493).
 

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε τη δεύτερη μέρα.
 
Tags:Κρήτη 48hours. ρεθυμνο 48 ώρες 

Προηγούμενο

48 ώρες σε Αγόριανη-Πολύδροσο

Επόμενο

48 ώρες στο Ηράκλειο