NASA: 5 μέρη για να δείτε εξωγήινους .

Αν υπάρχει μια περιοχή στον πλανήτη που θεωρείται το “αγαπημένο” σημείο των εξωγήινων, αυτή είναι το νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί τα άγρια τοπία και οι αχανείς, ακατοίκητες εκτάσεις ευνοούν τις εμφανίσεις, πραγματικές ή φανταστικές, των UFOs. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τις 5 πιο δημοφιλείς περιοχές για τους φαν των ανεξήγητων φαινομένων και σας τις παρουσιάζουμε.


1. Marfa, Τέξας
Χτισμένη σε ένα έρημο οροπέδιο, η πόλη είναι γνωστή για τα Μυστηριώδη Φώτα, τις περίεργες σφαίρες δηλαδή που έχουν κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα και διάμετρο 1-3 μέτρα. Οι ντόπιοι λένε πως έχουν δει αυτές τις μυστηριώδεις σφαίρες να ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα και υποστηρίζουν πως στην αρχή μοιάζουν με αστέρια, μετά φωτίζονται περισσότερο και στη συνέχεια αναβοσβήνουν. Έχει στηθεί ακόμα και εξέδρα παρατήρησης περίπου 25 χλμ. ανατολικά της πόλης, στον Highway 90.

Marfa Mystery Lights

Marfa1
credit photo © www.austinkayak.com

Marfa Texas Dicksonk Flickr
credit photo © dicksonk, Flickr

2. Levelland, Τέξας
Στις 2 Νοεμβρίου 1957, γύρω στις 11 το βράδυ, ο αστυφύλακας A. J. Fowler δέχτηκε μια κλήση από τους Pedro Saucedo και Joe Salaz. Οι ίδιοι είπαν πως ενώ οδηγούσαν, ένα περίεργο αντικείμενο μακρόστενου σχήματος τους πλησίασε και η μηχανή του αυτοκινήτου τους έσβησε. Ακολούθησαν και άλλες κλήσεις από πολίτες που υποστήριζαν πως είδαν να πετάει ένα οβάλ αντικείμενο που από πορτοκαλί έγινε πράσινο όταν προσγειώθηκε.

3. Turkey Springs, Αριζόνα
Ο ξυλοκόπος Travis Walton υποστήριξε ότι απήχθη από εξωγήινους στο εθνικό πάρκο Apache-Sitgreaves στις 5 Νοεμβρίου 1975 ενώ έξι συνάδερφοί του έφυγαν τρομαγμένοι όταν είδαν φώτα και ένα δίσκο να ίπταται πάνω από τον Walton. Όταν επέστρεψαν στο σημείο μαζί με τους αστυνομικούς, ο Walton είχε εξαφανιστεί για να επιστρέψει 5 μέρες μετά. Η ιστορία του υπήρξε έμπνευση για την ταινία Fire in the Sky του 1993.

Moveedocom
Σκηνή από την ταινία Fire in the Sky (1993), credit photo © http://moveedo.com

4. Piney Woods, Τέξας
Το 1980 η Betty Cash, μια φίλη της και ο εγγονός της επέστρεφαν με το αυτοκίνητο στο σπίτι του όταν συνάντησαν ένα UFO σε που έμοιαζε με πελώριο διαμάντι και εξέπεμπε απίστευτη θερμότητα. Άλλοι μάρτυρες είπαν πως είδαν 12 ελικόπτερα του στρατού να πετούν στην περιοχή την ίδια περίπου ώρα. Τα τρία άτομα εξετάστηκαν από γιατρούς για να διαπιστωθεί ότι εκτέθηκαν σε υψηλή ραδιενέργεια ενώ στη συνέχεια αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι ίδιοι μήνυσαν την κυβέρνηση ζητώντας αποζημίωση, αίτημα που απορρίφθηκε.

5. Stephenville, Τέξας
Το 2008 η πόλη έγινε πρωτοσέλιδο όταν οι ντόπιοι υποστήριζαν πως είδαν δεκάδες UFOs. Ήταν απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου όταν το αστυνομικό τμήμα δέχτηκε καταιγισμό τηλεφωνημάτων από κατοίκους που έλεγαν πως πελώρια ιπτάμενα αντικείμενα κινούνται στον ουρανό της πόλης.

Tags:παράξενα περίεργα UFO εξωγήινοι 

Προηγούμενο

Ποια είναι τα 12 πιο ανατριχιαστικά κτίρια στον κόσμο;

Επόμενο

Τα πιο απομονωμένα σπιτάκια στον κόσμο.