Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου.

Εκείνη τη μαγική ώρα που ο ήλιος υποχωρεί, που ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει όσα φώτισε την προηγούμενη ημέρα, επιλέξαμε για να κάνουμε το γύρο του κόσμου αυτή τη φορά. 

Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου.

Ελβετικές Άλπεις
Ο ήλιος δύει πίσω από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Ελβετικών Άλπεων. Για να δει κάποιος αυτή τη θέα πρέπει να είναι δεινός ορειβάτης, αλλά το θέαμα αποζημιώνει και με το παραπάνω. 

Καμπότζη
Δεν θα δείτε σε απόλυτη ησυχία τις ακτίνες του ήλιου να ακουμπούν τις κορφές του ναού Phnom Bakheng, μιας και ήδη από τις 4 το απόγευμα πλήθος κόσμου μαζεύεται για να παρακολουθήσει τις αντανακλάσεις του στη λίμνη Tonlé Sap, η επιφάνεια της οποίας παίρνει φωτιά. 

The Taj Mahal, Ινδία
Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου και το καταλαβαίνει κανείς την ώρα αυτή της ημέρας όταν οι ακτίνες του ήλιου αγκαλιάζουν τα λευκά μάρμαρά του, τους μιναρέδες του, τις τοιχογραφίες, τους θόλους και τους καταπράσινους κήπους του λούζοντας τα με ένα γλυκό πορτοκαλί χρώμα. 

Ζανζιβάρη
Είναι ένα όμορφο νησί της Τανζανίας, ανοιχτά των ακτών της Αφρικής με πολλές λευκές αμμουδιές από όπου μπορεί να δεις το καυτό ήλιο της Αφρικής να σβήνει στα νερά του ωκεανού που για λίγα λεπτά βάφονται κατακόκκινα. 

Maasai Mara, Κένυα
Εμπειρία ζωής το να βρεθεί κάποιος σε ένα τέτοιο παρθένο μέρος στη καρδιά της Αφρικής τη στιγμή που όλος ο τόπος με ένα μαγικό τρόπο αποκτά μια ομιχλώδης απόχρωση του πορτοκαλί. 

Port Waikato, Νέα Ζηλανδία
Στη παραλία της μικρής πόλης Port Waikato μαζεύονται οι σέρφερς από όλο τον κόσμο για να δαμάσουν τα κύματα την ώρα που ο ορίζοντας παίρνει χιλιάδες χρώματα γύρω από τον πύρινο ήλιο που δύει.  

 
Tags:Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα Βενετία. 

Προηγούμενο

Η Ελλάδα στον φακό του Γ.Παπαποστόλου

Επόμενο

Η Ελλάδα στον φακό του Γ.Παπαποστόλου