Χαβάη: Πώς είναι άραγε η ζωή στα νησιά του παραδείσου;

«Πήγα στη Χαβάη με σκοπό να μείνω για μια εβδομάδα και τελικά έμεινα πέντε. Ποτέ δεν εγκατέλειψα με τόση λύπη ένα μέρος», έγραφε πριν από περίπου 150 χρόνια ο Μαρκ Τουέιν.

Χαβάη: Πως είναι άραγε η ζωή στα νησιά του παραδείσου;Φτάσαμε κι εμείς σε αυτό το σύμπλεγμα νησιών στην άλλη άκρη της γης για να δούμε γιατί ήταν τόση η πίκρα του αποχαιρετισμού. Από το 1778 και για έναν αιώνα περίπου, το σύμπλεγμα των νησιών είχε το όχι και τόσο ειδυλλιακό όνομα “Νήσοι Σάντουιτς”. Δύσκολα θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε αυτό το όνομα με παραδεισένιο σκηνικό, χρυσές αμμουδιές, κοκτέιλ, χορό χούλα, ένα ενεργό ηφαίστειο και σέρφερ που δαμάζουν τα κύματα. Ευτυχώς το όνομα άλλαξε και πλέον είμαστε ελεύθεροι να ονειρευόμαστε. Από το 1959 αποτελεί την νεότερη από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, 3.700 χλ,. δυτικά των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε γνωστή εξαιτίας του Περλ Χάρμπορ, του λιμανιού στο οποίο σημειώθηκε η ιαπωνική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ενώ πιο πρόσφατα βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο ως ο τόπος καταγωγής του Μπαράκ Ομπάμα.

  Με ένα κολιέ φτιαγμένο από λουλούδια και κοχύλια, ξεκινάμε λοιπόν το ταξίδι στα νησιά. Καθώς, η Χαβάη στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών στη καρδιά του Ειρηνικού. Μονάχα έξι από αυτά κατοικούνται και γνωρίζουν τουριστική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες χρωστούν την ύπαρξη τους στην έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα της εποχής που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα μιας και το ηφαίστειο Κιλαουέα (Kilauea) είναι ακόμα ενεργό. Αυτή η δραστηριότητα και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες έχουν αφήσει την φύση να οργιάσει δημιουργώντας πέρα από τις απέραντες λευκές εξωτικές παραλίες τροπικά δάση που ζουν ελεύθερα σπάνια παραδείσια πουλιά, πολύχρωμα λουλούδια και πολλά σπάνια ζώα. Ακόμα και κάποια από τα νησιά έχουν υποστεί ισχυρή αλλοίωση από την τουριστική ανάπτυξη, ωστόσο στην ενδοχώρα τους, ο θησαυρός παραμένει αναλλοίωτος και παρθένος.
Πατήστε επόμενο για να μάθετε περισσότερα για τη ζωή στη Χαβάη.

Tags:Χαβάη Χονολούλου. 

Προηγούμενο

Άμστερνταμ: Long weekend

Επόμενο

Ποια ελληνική παραλία ψηφίστηκε δεύτερη καλύτερη στην Ευρώπη;