Σκωτία: 10 λόγοι που την λατρεύουμε

Η χώρα των κάστρων, των μύθων, των highlands, των εκατοντάδων νησιών και του whiskey αποτελεί προορισμό που ελάχιστοι λάτρεις των ταξιδιών θα προσπερνούσαν. Εμείς καταφέραμε να χωρέσουμε στη λίστα μας μόνο 10 από τους πολλούς λόγους που μας κάνουν να αγαπάμε τη Σκωτία. Δείτε τους!

Σκωτία: 10 λόγοι που την λατρεύουμε.Η παλιά πόλη του Εδιμβούργου
Η παλαιά πόλη διατηρεί τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική και πολλά κτίρια από την εποχή της Μεταρρύθμισης, με μεγάλα τετράγωνα ανάμεσα στους δρόμους να φιλοξενούν υπαίθριες αγορές. Εδώ θα βρείτε το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και πολυάριθμους υπόγειους δρόμους. Το Royal Mile, ένα δίκτυο ιστορικών οδών, αποτελεί το πιο κεντρικό σημείο της παλιάς πόλης του Εδιμβούργου που συνδυάζει γοτθική ατμόσφαιρα, μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησίες και μουσεία, αλλά και εντυπωσιακά κτίρια και όλων των ειδών τα καταστήματα. Στη George Street θα βρείτε πολλά καταστήματα ενώ η Grassmarket, η διάσημη γειτονιά της παλιάς πόλης που ήταν κάποτε τόπος εκτέλεσης, τώρα είναι το κέντρο της νυχτερινής ζωής.
 
 
 

 
Τα νησιά
Εκτός από την ηπειρωτική χώρα, η Σκωτία περιλαμβάνει περίπου 790 νησιά, μεταξύ των οποίων τα Northern Isles και το σύμπλεγμα των Εβρίδων. Ανέγγιχτη φύση, άγριες παραλίες, σπηλιές, μεγαλιθικά μνημεία, παραδοσιακή κουζίνα και ανοιχτόκαρδοι κάτοικοι που μιλούν την Σκωτική Γαελική Γλώσσα συνθέτουν το ανεξερεύνητο σκηνικό τους.
 
 
 
 
  
 
 
Τα κάστρα
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάποτε υπήρχαν 3.000 κάστρα στη Σκωτία. Για να θαυμάσετε 17 από αυτά, μπορείτε να πάρετε μέρος στην ξενάγηση Castle Trail που πραγματοποιείται στην περιοχή γύρω από το Αμπερντίν.
 
 
  
 
 
 
Το Hogmanay
Είναι το μεγαλύτερο πρωτοχρονιάτικο γλέντι στον κόσμο. Κι επειδή όταν πρόκειται για διασκέδαση, οι Σκωτσέζοι δεν αστειεύονται, έχουν φροντίσει η πρώτη και η δεύτερη μέρα του χρόνου να είναι αργία. Τα σκήπτρα κρατά φυσικά το Εδιμβούργο. Φανταστείτε δρόμους πλημμυρισμένους από χιλιάδες κόσμου που ξεφαντώνει, μουσικές σκηνές στημένες σε διάφορα σημεία στην πόλη, τεράστιες παρελάσεις από ανθρώπους με αναμμένες δάδες, άφθονο φαγητό και ποτό, καλλιτέχνες δρόμου, ζογκλέρ και γιγαντοοθόνες.
 
 
  
 
 
To Elephant House
Εξωτερικά, το μικρό κόκκινο cafe μπορεί να μην σας τραβήξει την προσοχή. Κι όμως, το εσωτερικό του έχει να σας πει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες. Για την εποχή που η φτωχή Σκωτσέζα, J.K. Rowling, προτιμούσε να αγοράζει ένα καφέ και να κάθεται όλη την ημέρα σε ένα τραπεζάκι του πάνω ορόφου παρά να πληρώνει θέρμανση στο σπίτι της. Σε αυτό το μέρος έγραψε τα δύο πρώτα βιβλία του Χάρι Πότερ, που έμελλε να την κάνουν διάσημη και πάμπλουτη, χαζεύοντας από την τζαμαρία το κάστρο, το ιδιωτικό σχολείο George Heriot στο βάθος αλλά και το κοιμητήριο Greyfriars Kirkyard.
 
 
  
 
 
Ανακαλύψτε περισσότερους λόγους που αγαπάμε τη Σκωτία στην επόμενη σελίδα.
Tags:best of αξιοθέατα Εδιμβούργο κάστρα Σκωτία Λοχ Νες Αμπερντίν Hogmanay 

Προηγούμενο

Ελάτη-Περτούλι: Τα μυστικά τους σε 5’

Επόμενο

Άμστερνταμ: 5 βόλτες με τα πόδια