12 μέρη που σταμάτησαν στο χρόνο

Από τις απομονωμένες κοινότητες των Άμις στις ΗΠΑ και τα παμπάλαια χωριά της Μιανμάρ χτισμένα μέσα σε λίμνη ως το οχυρωμένο χωριό του Δράκουλα, κάθε μας βήμα είναι και ένα ταξίδι σε εποχές που έχουν από καιρό περάσει. Όχι όμως και για τους κατοίκους τους. 
 

12 μέρη που σταμάτησαν στο χρόνο.


Λίμνη Inle, Μιανμάρ
Σε υψόμετρο περίπου 900 μ. βρίσκεται η λίμνη Inle και διαθέτει πολλούς οικισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κτισμένοι πάνω στη λίμνη με σπίτια από μπαμπού πάνω σε πασσάλους. Οι κάτοικοι της φυλής Intha καλλιεργούν μικρές ζώνες γης που φροντίζουν να βρίσκονται πάντα πάνω από το ύψος του νερού, ψαρεύουν με τον πατροπαράδοτο τρόπο και ζουν όπως οι πρόγονοί τους αιώνες πριν.
 
  
 
 
 
Smicksburg, Πενσιλβανία
Λίγα έχουν αλλάξει στην απομονωμένη κοινότητα των Άμις από το 18ο αιώνα όταν οι πρώτοι Ελβετοί και Γερμανοί (μετά το σχίσμα από με τους Αναβαπτιστές) μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Οι Άμις ακολουθούν κατά γράμμα τη Βίβλο, παράγουν οι ίδιοι τα πάντα, από την τροφή και τα ρούχα μέχρι τα έπιπλά τους ενώ απορρίπτουν την τεχνολογία. Στις κοινότητές τους υπάρχει ελάχιστος ηλεκτρισμός ενώ αντί για αυτοκίνητα θα δείτε μόνο άμαξες με άλογα.
 
 
  
 
 
Xinye, Κίνα
Οι κάτοικοι του ιστορικού, απομακρυσμένου χωριού που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα στα βουνά της δυτικής επαρχίας Zhejiang, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσουν αναλλοίωτες τι ς παραδόσεις και την αρχιτεκτονική των παμπάλαιων σπιτιών. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Shangsi, οι χωρικοί οργανώνουν πατροπαράδοτες τελετές για να τιμήσουν τους προγόνους τους.
 
 
 
 
Den Gamle By, Δανία
Η Παλιά Πόλη του Άαχους ιδρύθηκε το 1909 και υπήρξε το πρώτο υπαίθριο μουσείο αυτού του είδους στον κόσμο. Είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό των παραδοσιακών αστικών κοινωνιών και αποτελείται από 75 πιστά αντίγραφα σπιτιών από όλη τη Δανία. Εδώ, θα περπατήσετε σε μια αγορά του 19ου αιώνα, θα επισκεφτείτε αρχοντικό του 1700 και ιατρείο του 1970. Σε κάθε κτίριο, υπάρχει η αντίστοιχη παλιά επίπλωση, οι υπάλληλοι είναι ντυμένοι με ρούχα της αντίστοιχης εποχής ενώ κυκλοφορούν άμαξες και βάρκες.
 
 
 
 
Tombstone, Αριζόνα 
Η πόλη ήταν κάποτε το προπύργιο της Άγριας Δύσης, όπου πραγματοποιήθηκε η θρυλική μονομαχία με όπλα στο O.K. Corral το 1881 ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες. Η ιστορική γειτονιά της πόλης είναι μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της πάλαι ποτέ Άγριας Δύσης και σας μεταφέρει στην εποχή που τριγυρνούσαν καουμπόι και παράνομοι.
 
 
 
 
 
Etar, Βουλγαρία
Το αρχιτεκτονικό και εθνογραφικό σύμπλεγμα του Etar βρίσκεται έξω από την πόλη Gabrovo στα βόρεια της χώρας. Αποτελεί υπαίθριο μουσείο αφιερωμένο στα έθιμα, τον πολιτισμό και τα παραδοσιακά επαγγέλματα της χώρας. Σε μια μεγάλη έκταση θα δείτε από σπίτια και εργαστήρια μέχρι νερόμυλο του 1780.
 
 
Tags:αξιοθέατα Μιανμάρ Ιαπωνία Αγγλία Τρανσιλβανία Αριζόνα Νότια Κορέα 

Προηγούμενο

Τα 28 πιο όμορφα πάρκα στον κόσμο

Επόμενο

Μηλιές: Ανοιξιάτικη απόδραση