Τα ομορφότερα χωριά της Αυστρίας

 

Alpbach
Θα το συναντήσετε σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Έχει πληθυσμό 2600 κατοίκους οι οποίοι διατηρούν φάρμες στις γύρω πλαγιές. Θα σας κλέψουν τη καρδιά τα κουκλίστικα σπιτάκι που σχεδόν από παντού κρέμονται φυτά. 
 
 
  
 
 
 
St. Gilgen
Καθρεφτίζεται στη γαλήνια λίμνη Wolfgangsee. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Σάλτσμπουργκ, από όπου φτάνουν και οι περισσότεροι επισκέπτες. Ξεχωρίζει για την γραφικότητα και την αλπική αρχιτεκτονική του.
 
 

St. Wolfgang im Salzkammergut
Βρίσκεται στην περιοχή Salzkammergut της Άνω Αυστρίας, στη βόρεια όχθη της λίμνης Wolfgangsee στην περιοχή του Salzburg. Τους χειμερινούς μήνες αποτελεί αγαπημένο προορισμό για σκιερς μιας και βρίσκεται κοντά σε πολλά χιονοδρομικά.

Hallstatt Διάσημο για τη παραγωγή αλατιού, αλλά και για την σπάνια ομορφιά του. Ξεχωρίζει για τη θέση του σε μια στενή βραχώδη όχθη της ομώνυμης λίμνης. Ενώ τα τεράστια βουνά που έχει για background του προσφέρουν έντονη θεατρικότητα. Αν φτάσετε εδώ αναζητήστε την εμπειρία του να μείνετε σε ένα σπιτάκι μέρος τους οποίου είναι χτισμένο πάνω στη λίμνη. 

 
 
 
Landeck
Το χωριό των 8.000 κατοίκων βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 800 μέτρα υψόμετρο σε μια κοιλάδα στο Τυρόλο, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και την Ελβετία.
 
 
 
Dürnstein
Κρύβεται στην «καρδιά» της κοιλάδας Wachau και βρέχεται από τα νερά του  Δούναβη. Ο γραφικός αυτός οικισμός αποτελεί ένα εξαιρετικό μείγμα αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς. 
 
 
 
Tulfes
Αυτό το όμορφο χωριό, που έχει καταφέρει να διατηρήσει τον αγροτικό του χαρακτήρα, ασκεί αμέτρητη γοητεία, λόγω της ηλιόλουστης θέσης του, σε ένα φιλόξενο οροπέδιο πάνω από την κοιλάδα Inntal Valley.
 
 
 
Κrems
Δεν είναι χωριό, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Αυστρίας. Ωστόσο, η γραφικότητα του είναι τέτοια που κανένας δεν μπορεί να πει πως πρόκειται για μια ακόμη αυστριακή πόλη. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 
 
 
 

Tags:best of χωρια Αυστρία. 

Προηγούμενο

10 γραφικά χωριά δίπλα σε ποταμούς και λίμνες

Επόμενο

Κωνσταντινούπολη: 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε