Μπάνσκο: Winter escape

Στο hot spot των εραστών του χιονιού, πολυτελή σαλέ και ξενοδοχεία συνυπάρχουν με παραδοσιακά mehana που σερβίρουν αχνιστές σούπες. Απέχει μόλις 210 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων όταν η πυξίδα δείχνει βόρεια.

Μπάνσκο: Winter escape

Στο hot spot των εραστών του χιονιού, πολυτελή σαλέ και ξενοδοχεία συνυπάρχουν με παραδοσιακά mehana που σερβίρουν αχνιστές σούπες. Το ατού του; Απέχει μόλις 210 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων όταν η πυξίδα δείχνει βόρεια. Το Μπάνσκο είναι ο νούμερο ένα χιονοδρομικός προορισμός της Βουλγαρίας και η πιο κοντινή ευρωπαϊκή έξοδος των Ελλήνων σκιέρ. Εδώ, οι Ελληνες νιώθουν σαν στο σπίτι τους αφού παντού ακούν ελληνικά: από τη μουσική στα καταστήματα μέχρι τις συζητήσεις στα σοκάκια.
 
 
 
 
 
 
Το χωριό των 9.000 κατοίκων απέχει έτη φωτός από τα υπόλοιπα, τυπικά βουλγαρικά χωριά. Στο Μπάνσκο πολυτελή ξενοδοχεία και διαμερίσματα ξεφυτρώνουν συνεχώς, πραγματοποιούνται επενδύσεις (και από Έλληνες), ανοίγονται νέοι δρόμοι. Το μόνο που παραμένει αναλλοίωτο είναι η τοπική αρχιτεκτονική που διατηρείται στα νέα πρότζεκτ, με το ξύλο να έχει τον πρώτο λόγο. Οι δρόμοι και τα μαγαζιά σφύζουν από ζωή προσδίδοντας κοσμοπολίτικη αύρα στο όλο σκηνικό. 
 
 
 
Από το Δεκέμβριο ως και τον Απρίλιο που διαρκούν τα χιόνια, το γειτονικό μας Μπάνσκο μετατρέπεται σε βαλκανικό παράδεισο του σκι και του σνόουμπορντ. Το φημισμένο χιονοδρομικό του, άλλωστε, φέρει την υπογραφή των έμπειρων αυστριακών και έχει πίστες που φτάνουν τα 2.600 υψόμετρο. Κι αφού χορτάσετε χιόνι, επιστρέψτε στο χωριό για να περπατήσετε στα λιθόστρωτα σοκάκια και να θαυμάσετε τα αναπαλαιωμένα πετρόχτιστα σπίτια με τα κελάρια και τα χαγιάτια, να επισκεφθείτε τις ταβέρνες που θυμίζουν καπηλειά και να αφεθείτε στη μυρωδιά του ξύλου που καίγεται στα τζάκια και αναδίδεται στην ατμόσφαιρα.
 
 
 
 
 
 
 
Tags:ξενοδοχεία διαμονή φαγητό αξιοθέατα ski σκι Bansko Μπάνσκο χιονοδρομικό 

Προηγούμενο

Τα πιο ατμοσφαιρικά cafe της Ευρώπης

Επόμενο

Οι πιο ιστορικές πλατείες του κόσμου