Τα πιο χαριτωμένα χωριά της Ευρώπης

Εξερευνούμε όλη την Ευρώπη, για μικρά, γραφικά χωριουδάκια από αυτά που θα θέλαμε να έχουμε περάσει  ως πιτσιρίκια εκείνα τα λατρεμένα, μαθητικά καλοκαίρια μαζί με το παππού και τη γιαγιά, παίζοντας κρυφτό σε μεσαιωνικά κάστρα, πατώντας σταφύλια σε αμπελώνες, ψαρεύοντας σε γραφικά λιμάνια…

Τα πιο χαριτωμένα χωριά της Ευρώπης

 
Όλοι μας έχουμε ένα χωριό που λατρεύουμε. Που επιστρέφουμε. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αυτή τη φορά δεν ψάχνουμε στην ελληνική ύπαιθρο, αλλά εξερευνούμε όλη την Ευρώπη, για μικρά, γραφικά χωριουδάκια από αυτά που θα θέλαμε να έχουμε περάσει ως πιτσιρίκια εκείνα τα λατρεμένα, μαθητικά καλοκαίρια μαζί με το παππού και τη γιαγιά, παίζοντας κρυφτό σε μεσαιωνικά κάστρα, πατώντας σταφύλια σε αμπελώνες, ψαρεύοντας σε γραφικά λιμάνια…


Eze, Γαλλία
Θεωρείται η εναλλακτική επιλογή για όσους δεν αντέχουν τη λάμψη και το θόρυβο της πολύβουης Κυανής Ακτής. Κρέμεται 1400 πόδια πάνω από τη θάλασσα και περιβάλλεται μέσα σε ένα κάστρο του 12ου αιώνα. Οι επισκέπτες του χάνονται σε στενά δρομάκια και μικρούς λαβύρινθους μέχρι να καταλήξουν  σε μικρά ξέφωτα για να ατενίσουν την Μεσόγειο. 


Pitigliano, Ιταλία
Πρόκειται για ένα από τα φωτογενή χωριά της Τοσκάνης. Ένα αρχαίο μικρό χωριό χτισμένο σε ένα καταπράσινο λόφο. Χρονολογείται από τα 1061 και είναι σπαρμένο από τάφους Ετρούσκων, που ντόπιοι πολύ συχνά χρησιμοποιούν για την αποθήκευση κρασιού.  Μεταξύ οι τάφοι αυτοί συνδέονται με ένα υπόγειο δίκτυο σπηλαίων και τούνελ στο οποίο κρύβονται μύθοι, θρύλοι, αλλά και τρομακτικές ιστορίες. 


   

Polperro, Αγγλία
Ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια χωριά της Κορνουάλης που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της. Τα σπιτάκια του εκτείνονται αμφιθεατρικά στο λόφο γύρω από το λιμάνι και το σκηνικό μοιάζει σαν σε πίνακα ζωγραφικής. 


   

Hallstatt, Αυστρία
Διάσημο για τη παραγωγή αλατιού, αλλά και για την σπάνια ομορφιά του. Ξεχωρίζει για τη θέση του σε μια στενή βραχώδη όχθη. Ενώ τα τεράστια βουνά που έχει για background του προσφέρουν έντονη θεατρικότητα. 


Wengen, Ελβετία
Τυπικό παράδειγμα αλπικού χωριού. Προσεγμένα μικρά σαλέ είναι σπαρμένα στις πλαγιές της κοιλάδας Lauterbrunnen. Ναι, θα μπορούσε να είναι το χωριό της Χάιντι. Obidos, Πορτογαλία
Μια αρχαία οχυρωμένη πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Estremadura στη Πορτογαλία. Τον 13ο αιώνα, η Βασίλισσα της χώρας Isabel ερωτεύτηκε τόσο τούτο το χωριό που ο σύζυγος της, Βασιλιάς Denis της το έκανε δώρο. Σήμερα, είναι ένας τέλεια διατηρημένος μεσαιωνικός οικισμός που όλες τις εποχές του χρόνου προσελκύει εραστές του ωραίου. 

Συνεχίστε στη δεύτερη σελίδα.

Προηγούμενο

Οι πιο εντυπωσιακές εκκλησίες του κόσμου

Επόμενο

7 μέρη χωρίς αυτοκίνητα