Οι 12+1 πιο φωτογενείς λίμνες στον κόσμο

Μέσα σε κρατήρες, δίπλα σε παγόβουνα, με τοπία που δύσκολα μπορεί να αποτυπώσει ο φακός και νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Αυτές είναι οι ομορφότερες λίμνες στον κόσμο, αναμεσά τους και μια ελληνική.Λίμνη Κόμο, Ιταλία
Η διασημότερη λίμνη της χώρας βρίσκεται στη Λομβαρδία, βόρεια του Μιλάνου και είναι μια από τις πιο βαθιές λίμνες στην Ευρώπη. Από ψηλά, το σχήμα της μοιάζει με ένα πελώριο, ανάποδο Υ με χρυσαφένια νερά, αιωνόβιες βίλες και ολάνθιστους κήπους.
 
 
 
Edith, Καναδάς
Η λίμνη τροφοδοτείται από τα παγόβουνα και απέχει περίπου 10 χλμ. από την πόλη Jasper, στα δυτικά της χώρας.
 
 
 
Tekapo, Νέα Ζηλανδία
Βρίσκεται στο νότιο νησί της χώρας σε υψόμετρο 700 μέτρων. Το τοπίο της είναι ειδυλλιακό: χιονισμένες βουνοκορφές, τυρκουάζ νερά, ένα όμορφο εκκλησάκι χτισμένο στις όχθες της αλλά και πολύχρωμα λούπινα που ανθίζουν κάθε χρόνο από τα μέσα του Νοεμβρίου έως τον Ιανουάριο
 
 
 
Blue Lake, Αυστραλία
Η λίμνη με τα καταγάλανα νερά βρίσκεται στα νότια της χώρας, μέσα στον κρατήρα ηφαιστείου του Mount Gambier.
 
 
 
Maligne Lake, Καναδάς
Βρίσκεται στην πολιτεία Αλμπέρτα και είναι διάσημη για το γαλάζιο χρώμα του νερού της, τις βουνοκορφές που την περιβάλλουν, το νησάκι Spirit και τα τρία παγόβουνα που είναι ορατά από τη λίμνη.
 
 
 
Μελισσάνη, Ελλάδα
Το πολυφωτογραφημένο λιμνοσπήλαιο βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. ενώ σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα της.
 
 
 
Λίμνη Μαλάουι, Αφρική
Είναι γνωστή και ως Νιάσα και βρίσκεται στην νοτιοανατολική Αφρική, ανάμεσα στα κράτη Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Τανζανία. Η λίμνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Αφρική και η δεύτερη βαθύτερη ενώ φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό ειδών ψαριών από οποιαδήποτε άλλη λίμνη.
 
 
 
Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να να δείτε τις υπόλοιπες εντυπωσιακές λίμνες.

Tags:best of Ιταλία Κροατία Κεφαλονιά Καναδάς λίμνες Κόμο Μελισσάνη Νέα Ζηλανδία 

Προηγούμενο

Τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου: Μινόρκα

Επόμενο

Τα 10 ομορφότερα road trips στον κόσμο