Μάνη: Η συνωμοσία της πέτρας

Ένα υπέροχο road trip που ξεκινά από τη σοφιστικέ Καρδαμύλη για να καταλήξει στον καρτποσταλικό Γερολιμένα. Αυτό το ταξίδι είναι απόκοσμο και κάνει συντροφιά με τους βράχους και την απόλυτη ερημιά.
 

ΚαρδαμύληΠέτρα, ελιές, κυπαρίσσια και ξανά πέτρα. Μπαινοβγαίνουμε σε μανιάτικους πύργους και βυζαντινές εκκλησίες και ταξιδεύουμε πίσω στον καιρό των πειρατών και του Κολοκοτρώνη που ξεχειμώνιασε στην Παλιά Καρδαμύλη οργανώνοντας την επανάσταση.Συνοδοιπόροι μας Άγγλοι, Γερμανοί και άλλοι βορειοευρωπαίοι που εξερευνούν τα καλοχαραγμένα μονοπάτια, επιμένουν να βουτούν στις κοντινές παραλίες και περπατούν στα βήματα του Ίθαν Χοκ και της Ζιλί Ντελπί, οι οποίοι έμειναν σε αυτή τη σοφιστικέ, μικρή πολιτεία της μεσσηνιακής Μάνης για τα γυρίσματα τηε ταινίας “Πριν τα μεσάνυχτα”. Εδώ η νησιώτικη αύρα σπάει την αυστηρότητα της μανιάτικης αρχιτεκτονικής, οι γήινοι τόνοι και οι γκρίζες αποχρώσεις του Ταΰγετου εναλλάσσονται με το γαλάζιο του μεσσηνιακού κόλπου.Καταφύγια
Ελιές Χώμα, πέτρα, αγριόχορτα, ελιές, σκεπασμένες αυλές και κτίρια με λιτή, μανιάτικη αρχιτεκτονική συνθέτουν το σκηνικό. Αποτελείται από 10 κατοικίες, άλλες ισόγειες με θέα στον ελαιώνα και άλλες διώροφες που βλέπουν τον Ταΰγετο και τον μεσσηνιακό κόλπο (τηλ.: 27210 73140, www.elieshotel.gr).


 
Notos Έμπειροι τεχνίτες της πέτρας ανέλαβαν να δημιουργήσουν το boutique ξενοδοχείο του Γιώργου και της Μαρίας. Μικρά, ανεξάρτητα σπιτάκια με 14 διαμερίσματα και studios λουσμένα στο φως, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μοντέρνα διακόσμηση και όμορφα καθιστικά (τηλ.: 27210 73730, www.notoshotel.gr).
 


Κατοικίες Μάνης Country-chic συγκρότημα  από τρεις πολυτελείς κατοικίες που περιβάλλονται από μεγάλο κτήμα με ελαιόδενδρα. Σε όλες θα βρείτε τζάκι και μεγάλη ιδιωτική βεράντα με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα αλλά και καλάθι καλοσωρίσματος γεμάτο καλούδια για το πρωινό σας αλλά και κρασί (τηλ.: 210 5789320).


Tags:διαμονή αξιοθέατα Αρεόπολη Μάνη Καρδαμύλη Λιμένι Γερολιμένας Πύργος Διρού 

Προηγούμενο

Ελληνικές λίμνες καθρεφτίζουν την άνοιξη

Επόμενο

Μηλιές: Ανοιξιάτικη απόδραση