Το πιο παραμυθένιο σημείο της Ευρώπης

Μια ζωντανή καρτ-ποστάλ, φτιαγμένη από χρώματα, γεύσεις, έμπνευση και ομορφιά, σε μια από τις γοητευτικότερες γωνιές της Ευρώπης.

Αλσατία: Σαν παραμύθι των αδερφών Γκριμ.Μια ζωντανή καρτ-ποστάλ, φτιαγμένη από χρώματα, γεύσεις, έμπνευση και ομορφιά, σε μια από τις γοητευτικότερες γωνιές της Ευρώπης. Ανήκει στη Γαλλία αλλά έχει και κάτι από Γερμανία. Ουσιαστικά δεν ανήκει πουθενά, έχει χαρακτήρα δικό της: μεσαιωνική και αναγεννησιακή γερμανική αρχιτεκτονική αλλά γαλλική νοοτροπία. Για τους Γερμανούς έχει τοπία που στη χώρα τους καταστράφηκαν από τις βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και για τους Γάλλους είναι ένα οικείο περιβάλλον με λίγη δόση εξωτισμού.
 
 
  
 
 
Και οι μεν και οι δε, πάντως, βρίσκονται σε πόλεις και χωριά που άνετα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το σκηνικό για παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Η Αλσατία είναι η μικρότερη διοικητική περιοχή της Γαλλίας αλλά ταυτόχρονα και η πιο όμορφη. Άλλαξε χέρια με τη Γερμανία πολλές φορές αφού βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα, κατά μήκος του Ρήνου, ο οποίος την χωρίζει σε δύο διαμερίσματα, τον Άνω Ρήνο και τον Κάτω Ρήνο. Ξεκινώντας από το Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της Αλσατίας, ως το νότο οι εικόνες είναι πολλές και εντυπωσιακές: απέραντοι αμπελώνες που κυριαρχούνται από κάστρα, πολύχρωμα σπίτια από σκαλισμένο ξύλο και πέτρα, μπόλικα εστιατόρια με αστέρια Michelin και φυσικά, το πιο εκλεκτό κρασί.
 
 
Πατήστε επόμενο για να ανακαλύψετε το Στρασβούργο.

Tags:best of ξενοδοχεία διαμονή φαγητό αξιοθέατα Γαλλία Αλσατία Στρασβούργο Κολμάρ Colmar Eguisheim 

Προηγούμενο

Τα 15 πιο γοητευτικά μνημεία της Unesco

Επόμενο

Τα 15 πιο γοητευτικά μνημεία της Unesco