Ισλανδία: Mαγικές φωτογραφίες

Ακόμα και αν χαθείς εδώ, στο μονοπάτι που φωτίζεται μόνο από το ήλιο του μεσονυκτίου, μέσα σε άγριους και απότομους γκρεμούς, ηφαίστεια και παγωμένες λίμνες-καθρέφτες, κάποιος αλαφροΐσκιωτος με σχιστά ανοιχτόχρωμα μάτια και ανάκατα μαλλιά θα ξεπηδήσει από τους βράχους για να σε φέρει πάλι πίσω στο δρόμο σου. Θα σου συστηθεί ως Huldufolk και αφού καταφέρεις να το προφέρεις σωστά για να σε ευχαριστήσει θα σε βάλει να μετρήσεις τις ανάσες της γης μέσα από τους θερμοπίδακες. Θα σε πάει βόλτα με ένα πανέμορφο, καφέ ισλανδικό άλογο με άσπρη, πλούσια χαίτη για να σου δείξει πώς ένας παγετώνας παντρεύεται τη λάβα υπό τους ήχους του Hidden Place της Bjork και του Glósóli των Sigur Ros. 

Πλησιάζοντας στο πρώτα σπίτια του χωριού Ελντ Εστάρ, διάσημου για τα εξαιρετικά θαλασσσινά που σερβίρουν με θέα τον Ατλαντικό, ο Huldufolk δεν θα έρχεται πια πίσω σου. Θα εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη στο λασπωμένο μονοπάτι. Φτάνοντας στο χωριό, στο σκοτεινό μπακάλικο, o Jón Pór παίζει το βιολί του. Αν τον ρωτήσεις για τον Huldufolk θα γελάσει πονηρά. Θα βγάλει από το συρτάρι του ένα κιτρινισμένο βιβλίο με τίτλο Huldufolk, οι Άνθρωποι των Βράχων, δηλαδή. Έτσι λένε εδώ τα ξωτικά. 

Ακολουθούν οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες της χώρας των ξωτικών.  

To Blue Lagoon από ψηλά.

Πίδακας στο Strokkur Geysir.

Οι σχηματισμοί του Βόρειου Σέλαος.

Η πρωτεύουσα, το Ρέκιαβικ στο ξημέρωμα.

H γέφυρα Eyjafjallajökull. Στο background ηφαιστειακή έκρηξη σε εξέλιξη. 

Η μοναδική ράτσα αλόγων της Ισλανδίας χρησιμοποιείται ακόμα για τις παραδοσιακές γεωργικές εργασίες, για αναψυχή, αλλά και αγωνιστικά.

Σπηλιά καλυμμένη με πάγο. 

Οροσειρά ενώ ο παγετός υποχωρεί. 

Γαλάζια λίμνη κοντά στο Blue Lagoon.

Μικρός καταρράκτης στην ενδοχώρα με ένα μικρό ουράνιο τόξο.

Σχηματισμός των βράχων στα ανοιχτά του Ρέκιαβικ.

Οι καταρράκτες του Gullfoss 
Οροσειρά την εποχή της άνοιξης. 

Σπιτάκι στη μέση του πουθενά.

Tags:Ισλανδία 

Προηγούμενο

Νοερό ταξίδι στην αντισυμβατική Κούβα

Επόμενο

Τα 15 πιο γοητευτικά μνημεία της Unesco