Οι καλύτερες νησιωτικές πρωτεύουσες

"Κοίτα με όλα σου τα μάτια, κοίτα", γράφει ο Ιούλιος Βέρν. Αυτό θα κάνουμε. Θ' ανεβούμε στις πρωτεύουσες των νησιών και θα κοιτάξουμε με όλα τα μάτια που κουβαλούμε εντός μας. Σε λευκές Χώρες που θα μονοπωλήσουν τις μέρες και τις νύχτες μας.

Στα λευκά θεωρεία του πελάγους

Πρέπει να παραδεχτούμε την ήττα μας. Μαγιό, αντηλιακά, πετσέτες και ρακέτες μένουν στη βαλίτσα, αφού την καρδιά μας κερδίζουν οι πρωτεύουσες των νησιών. Κι επειδή τα διλήμματα είναι το χειρότερό μας, κάνουμε απόβαση και σε Κυκλάδες και σε Δωδεκάνησα. Οι περισσότερες έχουν να διηγηθούν ιστορίες με πειρατές, μυθικούς ήρωες, κατακτητές, αλλά και ψαγμένους ταξιδιώτες που κάθε φορά ξαναθυμούνται τους λόγους για τους οποίους τις επισκέπτονται κάθε χρόνο. Κάτι σαν τάμα στον εαυτό τους. Από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων Ερμούπολη και την καταπράσινη Άνδρο ως την καστροπολιτεία της Φολεγάνδρου και την κρυμμένη Χώρα της Αμοργού, και από το βενετσιάνικο καστέλι-φάντασμα της Αστυπάλαιας ως την αινιγματική Χώρα της Ανάφης, τη Χώρα της Σερίφου με τα σφιχταγκαλιαμένα σπιτάκια και την κοσμοπολίτισσα Σύμη -με περισσότερα χρώματα από όσα έχουν η άνοιξη και το καλοκαίρι μαζί-, αυτές είναι οι οκτώ ομορφότερες πρωτεύουσες των νησιών του Αιγαίου.

Προηγούμενο

Οι πρωτεύουσες των σκηνοθετών

Επόμενο

Οι πρωτεύουσες των σκηνοθετών

Placement Details: Placement ID: 29871506 Agency: Alpha Bank GR Campaign: Alpha Bank - 200619_APPLE PAY JUN - AUG direct Campaign ID: 1022213 Site: Arttravel GR - Homepage & ROS Placement Name: 300x250 mobile Placement Format Type: In Banner Banner Size: 300X250 Booked Impressions: Unlimited Placement Dates: 19/6/2020 12:00:00 πμ - 19/7/2020 11:59:00 μμ