Xίος

Είναι μοναδικό το κοκτέιλ των αρωμάτων στον Κάμπο, τα Μαστιχοχώρια και την πόλη της Χίου: μαστίχα ανάμικτη με μυρωδιές από εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλα και τα ξακουστά χιώτικα γιασεμιά.

 

Άρωμα από μαστίχα και λεμονανθούς

Είναι μοναδικό το κοκτέιλ των αρωμάτων στον Κάμπο, τα Μαστιχοχώρια και την πόλη της Χίου: μαστίχα ανάμικτη με μυρωδιές από εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλα και τα ξακουστά χιώτικα γιασεμιά.  

Στην πόλη της Χίου 

Stay

Στο Αργέντικον, πρώην κατοικία Γενοβέζου αρχιγερακάρη του  μεσαίωνα, περιτριγυρισμένη από απέραντο κήπο που μας ταξιδεύει στη Λιγουρία: πικροδάφνες, τριανταφυλλιές, πλακόστρωτα μονοπάτια και πηγάδια με μεγάλες ξύλινες φτερωτές. Classy οι κρεβατοκάμαρες με αυθεντικές αντίκες του 1900, πορσελάνες Limoges, αυτοκρατορικά κρεβάτια στρωμένα με σεντόνια Ferré και μαρμάρινα μπάνια με προϊόντα περιποίησης Hermès (Αργέντη Γκιάζου, Κάμπος, τηλ.: 22710-33111, www.argentikon.gr, από €450 η σουίτα (από €380 μετά τις 20/8) για δύο άτομο με πρωινό και με όλες τις extra υπηρεσίες δωρεάν).

 

Σ' ένα από τα επτά δωμάτια του γενοβέζικου Αρχοντικού Περλέα, που ξεχωρίζει για τα ρομαντικά σιδερένια κρεβάτια του, αλλά και για τους πανέμορφους κήπους του με τριανταφυλλιές, χώτικα γιασεμιά και άφθονα οπωροφόρα. Στο εστιατόριο, η οικοδέσποινα μαγειρεύει αποκλειστικά με βιολογικές πρώτες ύλες από το περιβόλι του ξενώνα (οδός Βιτιάδου, Κάμπος, τηλ.: 22710-32217, 32962, www.perleas.gr, από €120 το δίκλινο με πρωινό).

 

Και στον  ξενώνα Φαίδρα, σε αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο με άρωμα παλιάς εποχής, ακριβώς στο κέντρο της πόλης, πάνω στο λιμάνι. Μουσικές βραδιές με πιάνο στο μπαρ του ισογείου (Μιχαήλ Λιβανού 13, τηλ.: 22710-41130, από €45 το δίκλινο).

Lunch & dinner

O Χότζας είναι η διασημότερη ταβέρνα στην πόλη της Χίου, κρυμμένη σε ένα στενάκι που συναντά την οδό Απλωταριάς. Ψητός φρέσκος τόνος και μαμαδίστικο ιμάμ -ταιριάζει τέλεια με το ντόπιο τυρί μαστέλο στα κάρβουνα- δίπλα σε ένα παλιό ραδιόφωνο με λυχνίες (Κονδύλη 3, τηλ.: 22710-42787, από €18 το άτομο). * Ήπιαμε ούζο με τους ντόπιους στο Τζιβαέρι, στη βόρεια πλευρά του λιμανιού -προς την πλευρά δηλαδή που βρίσκεται το Κάστρο-, συνοδεύοντας με λιόκαφτο -ψάρι ψημένο στον ήλιο-, την περίφημη γαριδόπιτά τους και βαρύ μεζέ. 

 

Χίος, best of, διαμονή, φαγητό, Μαστιχοχώρια

 

 

Προηγούμενο

Πάτμος: Θεραπευτήριο ψυχής

Επόμενο

Ζαρός