Βυτίνα: 10 προτάσεις για να την εξερευνήσετε

Τι πρέπει να κάνετε πριν επιστρέψετε από την Αράχωβα της Πελοποννήσου.

Τι πρέπει να κάνετε

1. Κάντε μια βόλτα με τα πόδια στον περίφημο Δρόμο της Αγάπης, που ξεκινάει από την κεντρική πλατεία και φτάνει έως τους πρόποδες του Μαινάλου. Κάτω από πλατάνια και σφενδάμους, με σάουντρακ τις κωδωνοκρουσίες του Αγίου Τρύφωνα.

2. Πάρτε για το σπίτι ελατίσιο μέλι και μέλι ανθέων, καλά τυριά (κεφαλογραβιέρα, πιπεράτη φέτα), χυλοπίτες, τραχανά, βότανα, καρύδια, αλλά και ξυλόγλυπτα. Θα τα βρείτε στα μαγαζάκια της κεντρικής πλατείας. 
 
3. Κάντε τη διαδρομή Βυτίνα-χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου. Ακόμα κι αν δεν είστε φαν του σκι, αξίζει μόνο και μόνο για τις εικόνες που θα σας προσφέρει το δάσος του Μαινάλου. Όλος ο δρόμος είναι βατός και με άσφαλτο. Προσοχή χρειάζεται τον χειμώνα λόγω χιονιού και πάγου.
 
4. Ταξιδέψτε πίσω στην εποχή όταν τον πρώτο ρόλο είχαν το αλέτρι και ο αργαλειός με μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Βυτίνας. Ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα (είσοδος ελεύθερη). 
 
5. Επισκεφθείτε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, κοντά στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας, η οποία διαθέτει αξιόλογο ιστορικό αρχείο για την περιοχή.
 
 
 
Tags:Βυτίνα τι να δω τι να κάνω 

Προηγούμενο

Eλλάδα: Ski report

Επόμενο

Βουδαπέστη: Τα καλύτερα café houses