Δημητσάνα: 10 προτάσεις για να την εξερευνήσετε

Αυτό το πανέμορφο χωριό της Γορτυνίας με την πλούσια ιστορία, τα αμέτρητα περπατήματα και τις ποικίλες δραστηριότητες είναι ιδανική επιλογή για μία εξόρμηση στην ελληνική επαρχία. Διαβάστε τις προτάσεις μας και ετοιμαστείτε να το εξερευνήσετε!

Τα Top 10 της

 

1. Δείτε το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄, όπου στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο, καθώς και το πατρικό του Παλαιών Πατρών Γερμανού.
 
2. Επισκεφθείτε το μοναδικό στο είδος του Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, 2 χλμ. έξω από τη Δημητσάνα. Τα αναστηλωμένα κτίρια ενός νερόμυλου με τη συστεγασμένη νεροτριβή, ενός βυρσοδεψείου με την κατοικία του βυρσοδέψη και ενός μπαρουτόμυλου, ζωντανεύουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα της προβιομηχανικής κοινωνίας. 
 
3. Γνωρίστε τις διάσημες μονές της περιοχής: τη Μονή Αιμυαλών σ’ ένα εντυπωσιακό βραχώδες τοπίο, περίπου 3 χλμ. από τη Δημητσάνα, την Παλαιά και Νέα Μονή Φιλοσόφου και τη Μονή Προδρόμου που κρέμεται σχεδόν μετέωρη απ’ τον βράχο. 
 
4. Κάντε rafting στον ποταμό Λούσιο. Η διαδρομή ξεκινά από το γεφύρι του Ατσίχωλου, κοντά στην Καρύταινα, και αφού διασχίσει το καταπράσινο φαράγγι ολοκληρώνεται μετά από 7 χλμ. στη γέφυρα του Κούκου στον Αλφειό. 
 
5. Αγοράστε χυλοπίτες, λαζάνια, τραχανά, παραδοσιακά γλυκά της περιοχής (μπακλαβά, γαλακτομπουρεκάκια, κουραμπιέδες με καρύδι) και γλυκά του κουταλιού από τα Φιλέματα Δημητσάνας (πάνω στην επαρχιακή οδό Καρκαλού-Δημητσάνας).  
 

Tags:Δημητσάνα Αρκαδία τι να δω τι να κάνω 

Προηγούμενο

Μηλιές: φιλόξενη διαμονή και πηλιορείτικες γεύσεις

Επόμενο

Cool lobbies ξενοδοχείων