Το Καρπενήσι σε 10 στάσεις

Η συνταγή της χειμερινής ευζωίας είναι απλή και στο Καρπενήσι εκτελείται σε 10 στάσεις. 


1.
Η Μονή Προσού. Εκτός από την θρησκευτική κατάνυξη, το τοπίο κόβει την ανάσα. Η Καλιακούδα και η Χελιδόνα ενώνονται σ’ αυτό το σημείο και δημιουργούν το απόκρημνο φαράγγι που φτάνει μέχρι το Καρπενήσι. Η πυκνή ομίχλη αυτόν τον καιρό κάνει την ατμόσφαιρα κάτι περισσότερο από επιβλητική.

2. Ο οικισμός Παραδοσιακών Ξενώνων «Κορυσχάδες». Αποτελείται από παλιά αρχοντικά, κυκλωμένα από τα έλατα σε υψόμετρο που πλησιάζει τα χίλια μέτρα, μόλις 5 χλμ από το Καρπενήσι. Όλοι οι ξενώνες έχουν εκπληκτική θέα στις δασωμένες με έλατα πλαγιές, αυτόνομο κήπο και χόντρους πετρόχτιστος τοίχους. Τον τόνο και στο εσωτερικό δίνουν η πέτρα και το ξύλο, τα γοητευτικά έπιπλα εποχής, τα χειροποίητα κιλίμια και οι ζεστές φλοκάτες που δημιουργούν ρομαντική αίσθηση θαλπωρής. Υπάρχει, επίσης, και μία μεγάλη εξωτερική πισίνα που κοιτάζει στα καταπράσινα βουνά. Αξέχαστο το πρωινό με φρέσκα αυγά, σπιτικές μαρμελάδες και αυθεντικό μέλι, ντόπιο γιαούρτι, χειροποίητα κουλουράκια και κέικ. Κορυσχάδες, τηλ.: 22370 25102, www.korys.gr
 
3. Τα νερά του Πάντα Βρέχει, το οποίο δεν είναι ούτε ακριβώς φαράγγι, ούτε ακριβώς καταρράκτης. Νερά πέφτουν από παντού, δημιουργούν καταπράσινες λιμνούλες και όταν έχει ήλιο, δημιουργούν παντού μικρά και μεγάλα ουράνια τόξα με όλα τα χρώματα της ίριδας. Γεύση παραδείσου. Η πρόσβαση, αρκετά δύσκολη, γίνεται  μέσω Καρπενησίου – Κρίκελου – Δομνίστας – Αγιο Χαράλαμπο – Σκοπιά – Καστανούλα – Ροσκά. Άλλη πρόταση είναι η διαδρομή Καρπενήσι – Μεγάλο Χωριό – καταφύγιο Καλιακούδας – Στουρνάρα (Δολιανά).
 
4. Το Κεφαλόβρυσο. Μια περιοχή μόλις 3χλμ από το Καρπενήσι πνιγμένο στο πράσινο, τα πανύψηλα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά που ακούγονται από παντού. Στη λιμνούλα υπάρχουν πάπιες, πάρτε μαζί σας κάτι για τις ταΐσετε.
 
5. Το Νέο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου με τις πρόσφατα αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του. Διαθέτει πίστες για παιδιά, αρχάριους και προχωρημένους, ενώ μετά τα παιχνίδια στο χιόνι μπορεί να σας φιλοξενήσει στο σαλέ του για ένα καφέ. Τηλ.: 22370 22002
Tags:Καρπενήσι τι να δω τι να κάνω φαγητό best of 

Προηγούμενο

Απόδραση στη Μονεμβασιά

Επόμενο

Απόδραση στη Μονεμβασιά