Στοκχόλμη: Design on Ice

Tαξιδεύουμε στην σουηδική πρωτεύουσα για να ανακαλύψουμε μια πόλη που έχει για θρησκεία της το design, τη μόδα, τα θαλασσινά και τη καλή ζωή. 

Στοκχόλμη: Design on Ice

Η ταινία “Το κορίτσι με το τατουάζ” μας μπέρδεψε λίγο. Μας έκανε να θέλουμε να ταξιδέψουμε στη Στοκχόλμη για να ανακαλύψουμε την βορειοευρωπαία underground πρωτεύουσα που είναι σκοτεινή και βουτηγμένη στα κρατικά μυστικά. Όμως φτάνοντας, εδώ το πρώτο πράγμα που καταλάβαμε-εκτός από το κρύο που έφτασε στο μεδούλι- ήταν πως η σουηδική πρωτεύουσα δεν είναι μόνο underground.

 

Αντιθέτως είναι πολλά περισσότερα. Είναι εναλλακτική, καταπράσινη, καλόγουστη, λατρεύει το μοντέρνο design, το καλό φαγητό και τη μοριακή γαστρονομία, είναι αβίαστα γραφική, είναι μοδάτη και ξέρει να διασκεδάζει τα βράδια σε μπαρ από πάγο, αλλά με hot διάθεση. Και, κυρίως δεν είναι μοναχική. Στο αρχιπέλαγος της υπάρχουν 24.000 νησιά αλλά η ίδια καταλαμβάνει μόνο τα 14, που συνδέονται με 57 γέφυρες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι και ιδανική πόλη για να ζεις.

 

Οι κάτοικοί της αναπνέουν τον πιο καθαρό αέρα της Ευρώπης, κολυμπούν στα πιο καθαρά νερά, πηγαίνουν στη δουλειά τους με οικολογικά λεωφορεία και κινούνται με φέριμποτ, υβριδικά ταξί, ποδήλατα και στο lunch break τους σηκώνουν τα μπατζάκια και τσαλαβουτούν στις προκυμαίες. Η πόλη που “γέννησε” την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, την Γκρέτα Γκάρμπο, τα Η&Μ και τα βραβεία Νόμπελ είναι εκνευριστικά τέλεια.

Photo credits: Visit Sweden

Πατήστε επόμενο για να δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία της Στοκχόλμης.

Tags:Στοκχόλμη Σουηδία. 

Προηγούμενο

10 γραφικά χωριά για ski

Επόμενο

Η δική σας χιονισμένη Ελλάδα (φωτο)