Ποια είναι η πιο δημοφιλής μητρόπολη του πλανήτη;


Το Λονδίνο είναι η πιο δημοφιλής μητρόπολη του κόσμου. Είναι η πέμπτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια που η βρετανική πρωτεύουσα κατακτά αυτό τον τίτλο, με βάση τις προβλέπεις για τον αριθμό των τουριστών που θα την επισκεφθούν το 2015. Πρόκειται για την πόλη που είχε συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και το 2014.

Η μάχη μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων καλά κρατεί, με το Λονδίνο, το Παρίσι και την Μπανγκόκ να βρίσκονται συχνά στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι το Λονδίνο θα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 18 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμός που χαρίζει στην βρετανική πρωτεύουσα την πρώτη θέση ανάμεσα σε 132 πόλεις.

Η πρωτιά του Λονδίνου στην κατάταξη της MasterCard χαροποίησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο της πόλης, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που το Λονδίνο κράτησε με υπερηφάνεια αυτό τον υψηλού κύρους τίτλο, τώρα που γιορτάζουμε άλλον έναν θριαμβευτικό χρόνο που έσπασε κάθε ρεκόρ για τον τουρισμό της πόλης».

Στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας βρίσκονται τρεις ευρωπαϊκές πόλεις – το Λονδίνο, το Παρίσι και την Κωνσταντινούπολη, με την Μπανγκόκ και το Ντουμπάι να κλείνουν την πεντάδα. Στην εικοσάδα υπάρχουν συνολικά εννέα ευρωπαϊκές πόλεις: Βαρκελώνη (12η), Άμστερνταμ (13η), Ρώμη (14η), Μιλάνο (15η), Βιέννη (18η) και Πράγα (19η). 


Πηγή: www.popaganda.gr 

Tags:Λονδίνο Παρίσι Μπανγκόκ 

Προηγούμενο

Ποιο ελληνικό νησί προτείνει για φέτος το περιοδικό Time;

Επόμενο

Απίστευτο: Υποθαλάσσιος καταρράκτης στο Μαυρίκιο.