Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες της Αμερικής

Καταρράκτες Palouse, Ουάσινγκτον
Τα νερά του επίσημου καταρράκτη της Ουάσινγκτον πέφτουν μέσα ένα εντυπωσιακό φαράγγι με ορμή από τα 7ο μέτρα σε μια φυσική, παραδεισένια λεκάνη του ομώνυμου ποταμού δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σόου νερού, ανέμου και αφρού.

Shutterstock _125987624 (3)

Καταρράκτες του Νιαγάρα, Νέα Υόρκη
Τρεις διαφορετικοί παραπόταμοι του Νιαγάρα συναντιούνται σε αυτό το σημείο κάπου ανάμεσα στα σύνορα μεταξύ Νέας Υόρκης και Οντάριο. Μαζί και οι τρεις καταρράκτες έχουν την υψηλότερη και πιο ισχυρή ροή νερού στον πλανήτη.

Shutterstock _240649642

Καταρράκτες Alamere, Καλιφόρνια
Πρόκειται για έναν καταρράκτη που χύνεται στις ακτές του Εθνικού Πάρκου Point Reyes National Seashore, σε μια παραλία με πολύ ψιλή σκουρόχρωμη άμμο. 

Shutterstock _95285038

Καταρράκτες Yosemite, Καλιφόρνια
O ψηλότερος καταρράκτης της Βόρειας Αμερικής πέφτει από τα 2,425 πόδια. Χωρίζεται σε τρία σημεία: Upper Yosemite Fall, Middle Cascades και Lower Yosemite Fall. Η καλύτερη εποχή για τον επισκεφτεί κανείς είναι μετά το χειμώνα που τα λιωμένα βουνά δίνουν στα νερά περισσότερο όγκο και δύναμη. 

Shutterstock _138855470

Καταρράκτες Manawaiopuna, Κάουι Χαβάη
Διάσημος για την εμφάνιση του στην ταινία Jurrassic Park του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Θα τον συναντήσετε στο νησί Κάουι στη Χαβάη να στολίζει τη κοιλάδα Hanapepe, η οποία είναι ιδιωτική, αλλά πολλές εκδρομές από αέρος πραγματοποιούνται για να το δουν οι επισκέπτες του νησιού. Το θέαμα κόβει την ανάσα.

Shutterstock _20202409

Καταρράκτες Ruby, Σατανούγκα Τενεσί
Πρόκειται για έναν υπόγειο καταρράκτη που χύνεται στο εσωτερικό της οροσειρά Lookout στο Σατανούγκα του Τενεσί. Ρέει 700 μέτρα κάτω από το έδαφος και στολίζει μοναδικό το ομώνυμο σπήλαιο. Η ομορφιά του τοπίου συμπληρώνεται από τη φυσική λίμνη που δημιουργείται.

Shutterstock _156614570

Καταρράκτες Ramona, Όρεγκον
Ο καταρράκτης Ramona ανήκει στον ποταμό Sandy, ο οποίος διασχίζει το δάσος κατά μήκος του Pacific Crest Trail. Τα νερά του κατρακυλούν από ύψος 37 μέτρων σε ένα πέτρινο άναρχο τοίχο που δημιουργεί πολλούς μικρότερους καταρράκτες.

Shutterstock _310653104

Shutterstock _45774766

Καταρράκτες Havasu, Γκράντ Κάνιον, Αριζόνα
Ο μυστικός καταρράκτης του Γκράντ Κάνυον δημιουργεί μια πανέμορφη φυσική πισίνα με τα γαλαζοπράσινα νερά του να πέφτουν από 30 μέτρα ύψους. Το τοπίο σε αυτό το σημείο του φαραγγιού έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με το υπόλοιπο τοπίο του κοκκινωπού, ξερού φαραγγιού. Η καλύτερη περίοδο για να τον επισκεφτείτε είναι το φθινόπωρο, το καλοκαίρι η υγρασία και η ζέστη κάνει την περιοχή μερικές φορές αφόρητη για τους ταξιδιώτες.

Shutterstock _124833268 (1)

Καταρράκτες Ribbon, Καλιφόρνια
Το Εθνικό Πάρκο Yosemite έχει πολλούς πανέμορφους καταρράκτες, αλλά ο πιο εντυπωσιακός στη λίστα είναι ο Ribbon. Είναι ο μεγαλύτερος μονός καταρράκτης στη Βόρεια Αμερική και ο καλύτερος τρόπος να τον δει κανείς είναι από κάτω προς τα πάνω. Μοιάζει σαν να πηγάζει από κάποιο φαράγγι στον ουρανό.

Shutterstock _138507968

Multnomah Falls, Όρεγκον
Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Ο μύθος λέει πως το μέρος δημιουργήθηκε για κάνει μπάνιο μια πριγκίπισσα σε ένα απόλυτα μυστικό μέρος. Πράγματι το σκηνικό εδώ μοιάζει να βγήκε από κάποιο παραμύθι. Πολλοί μικροί και μεγαλύτεροι καταρράκτες περιτριγυρισμένοι από πλούσια βλάστηση φτιάχνουν μια εικόνα που θα μπορούσε να είναι και ο παράδεισος. Ενώ, το βρεθεί κανείς στη γέφυρα Benson Footbridge που βρίσκεται στον κεντρικό καταρράκτη είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς.

Shutterstock _142771072

Προηγούμενο

12 μέρη που σταμάτησαν στο χρόνο

Επόμενο

4 ξεχωριστές πλωτές αγορές του κόσμου