Ποια περιοχή της Ελλάδας είναι η "τέλεια γωνιά";

Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά έντυπα του πλανήτη έπλεξε ακόμη ένα εγκώμιο για την Ελλάδα. Μάλιστα, αυτή τη φορά, ο συντάκτης του περιοδικού εξαίρει την ομορφιά του Πηλίου. 

«Νόμιζα ότι ήξερα την Ελλάδα, αλλά δεν είχα ποτέ ακούσει για το Πήλιο μέχρι που κάποιοι φίλοι μού μίλησαν για τα απέριττα πέτρινα σπίτια, στα οποία έμειναν, για τέλεια μπάνια τους στη θάλασσα, για το φαγητό, τις γεμάτες ελιές βουνοπλαγιές και τις ερημικές παραλίες με βότσαλα. Μου μιλούσαν για την ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας. Νόμιζα ότι υπερέβαλαν, αλλά όχι, είχαν απόλυτο δίκιο», γράφει ο Άντονι Σάτιν.   

Το αμερικάνικο Condé Nast Traveler δεν ξεχνά τα διάσημα και πολύ καλά συντηρημένα και μονοπάτια του Πηλίου, τις παραδοσιακές του ταβέρνες και το τσίπουρο, με τον συντάκτη να υπογραμμίζει πως, αν και πρέπει να αναχωρήσει από το Πήλιο για ένα ακόμη ταξίδι, σίγουρα θα θέλει να επιστρέψει σύντομα. 

Το δεκασέλιδο αφιέρωμα συνοδεύεται από υπέροχες φωτογραφίες του Τομ Πάρκερ και αποτυπώνει την ηρεμία που προσφέρει το Βουνό των Κενταύρων. 


photo credit: Tom Parker

Tags:Πήλιο 

Προηγούμενο

Οι ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας

Επόμενο

Forbes: 2 ελληνικοί προορισμοί στους πιο οικονομικούς για το 2017