Άγιος Νικόλαος: Dolce Vita στον κόλπο του Μιραμπέλου

Σε μια από τις ωραιότερες γωνιές της Ευρώπης, ο Άγιος Νικόλαος καθρεφτίζει το είδωλό του στα νερά της λίμνης του και ασκεί την τέχνη της αποπλάνησης με αυθεντική και γαλήνια ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Μπορεί η κοντινή Ελούντα να κλέβει τις εντυπώσεις με την εκτυφλωτική λάμψη των αστεράτων resorts της, ο Άγιος Νικόλαος όμως- ή απλά Άγιος, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι χαϊδευτικά την πόλη τους- διατηρεί μια ατμόσφαιρα αποκλειστικότητας, σαν το σκηνικό να έχει φτιαχτεί μόνο για εσάς. Αρκεί να δει κανείς το βράδυ την εικόνα της πόλης από ψηλά, καθώς καθρεφτίζει το φωτισμένο είδωλό της στα νερά της λίμνης Βουλισμένης, για να αντιληφθεί τη φωτογένειά της και τους λόγους για τους οποίους την αγάπησαν σκηνοθέτες όπως ο Ζυλ Ντασέν. Μέχρι τη δεκαετία του ’60, ο Άγιος Νικόλαος ζούσε σε ρυθμούς ρελαντί. Με την εμφάνιση των πρώτων πολυτελών ξενοδοχείων στην περιοχή, κατέφθασαν και οι εκπρόσωποι του διεθνούς jet set για να πιουν τον καφέ τους δίπλα στη λίμνη- το σήμα κατατεθέν της πόλης-, να κάνουν βόλτες με καΐκια στον Μιραμπέλο και να ακούσουν ζεστόκαρδους Κρητικούς να διηγούνται ιστορίες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε τραπέζια με χοχλιούς μπουμπουριστούς και σπιτική ρακή.Η πόλη όχι μόνο δεν έχασε τη γοητεία της στο διάβα του χρόνου, αλλά την ενίσχυσε κιόλας. Η dolce vita στον Άγιο Νικόλαο περιλαμβάνει ατελείωτες βόλτες μπροστά στα νεοκλασικά που στεφανώνουν τη λίμνη, πρωινά σε μπαλκόνια με θέα τον κόλπο του Μιραμπέλου, εκδρομές στη μυθική Σπιναλόγκα, εξορμήσεις στα μπαράκια της ακτής Κούνδουρου, βουτιές σε παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία και τραπέζια που γεμίζουν με τα νοστιμότερα ψάρια που βγάζουν τα δίχτυα στα ανατολικά παράλια.


4 πράγματα που πρέπει να κάνετε

1. Ανεβείτε το σούρουπο στο παρκάκι που βρίσκεται πάνω από τη Λίμνη Βουλισμένη για να απαθανατίσετε την εκπληκτική εικόνα της πόλης που καθρεφτίζει το φωτισμένο είδωλό της στα νερά της λίμνης. 2. Επισκεφθείτε το χωριό Κριτσά, 10 χλμ. δυτικά από τον Άγιο Νικόλαο, για να δείτε πού γύρισε ο Ζυλ Ντασέν την ταινία «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και να αγοράσετε καλοδουλεμένα χειροποίητα υφαντά.3. Πάρτε το καραβάκι από τον Άγιο Νικόλαο και επισκεφθείτε τη Σπιναλόγκα για να ξεναγηθείτε στα ερειπωμένα κτίρια και να κολυμπήσετε στις παραλίες της Κολοκύθας.4. Κάντε μια βόλτα στην Ελούντα, περίπου 12 χλμ. βόρεια του Αγίου Νικολάου. Το διάσημο θέρετρο είναι από τους πιο πολυτελείς προορισμούς της Μεσογείου ενώ δίπλα της υπάρχει και το γραφικό ψαροχώρι της Πλάκας.
Tags:Άγιος Νικόλαος Coca-Cola Κρήτη 

Προηγούμενο

Fly me to the (honey)moon στα 15 πιο ρομαντικά ελληνικά νησιά

Επόμενο

Οι καλύτερες κρουαζιέρες για αυτό το Καλοκαίρι