Πώς η Ελλάδα κερδίζει τις εντυπώσεις των ταξιδιωτών;


Σε κορυφαίο προορισμό για το 2018 αναδείχθηκε η Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά της στα διεθνή ταξιδιωτικά βραβεία αναγνωστών Condé Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018, που απονεμήθηκαν πρόσφατα στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, τα ελληνικά νησιά κατέκτησαν την πρώτη θέση στις κατηγορίες «Best Islands» («Καλύτερα νησιά») και «The World’s Top Six» («Τα κορυφαία έξι του κόσμου»), ενώ η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας «Best Countries» («Καλύτερες χώρες»), μετά την Ιταλία.

«Μια γη αφθονίας, απλότητας και άπειρης ποικιλίας» χαρακτήρισε το Condé Nast Traveller τη χώρα μας, προσθέτοντας: «Εδώ είναι εύκολο να πιστέψετε στους μύθους και τους ήρωες – ακόμα και στο καυτό, γεμάτο ζωή χάος της σύγχρονης Αθήνας, μιας πόλης 5.000 ετών που αυτή τη στιγμή επανεφευρίσκει τον εαυτό της ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της δημιουργικότητας.

»Από τη νόστιμη Σίφνο μέχρι τη μυστικιστική Πάτμο και την άγνωστη Αμοργό, κάθε ένα από τα ελληνικά νησιά είναι ένας μοναδικός, ξεχωριστός κόσμος, με τους δικούς του παθιασμένους ακόλουθους. Αλλά μην αγνοήσετε και την ηπειρωτική χώρα, όπου αρχαία ερείπια και βυζαντινά μοναστήρια βρίσκονται κρυμμένα ανάμεσα σε δάση, λίμνες και χιονισμένες βουνοκορφές».  

Δείτε εδώ όλα τα βραβεία Condé Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018.

Tags:βραβεία Ελλάδα Condé Nast Traveller Αθήνα Σίφνος Πάτμος Αμοργός ελληνικά νησιά 

Προηγούμενο

7 παραμυθένια χωριά από όλο τον κόσμο

Επόμενο

Τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου: Μινόρκα