6 στάσεις σε ένα οδικό ταξίδι από τη Φλωρεντία προς Ρώμη

Παίρνετε την A1 και κατευθύνεστε για τρεις ώρες προς τα νότια. Διαλέξτε μία ή δύο από τις αγαπημένες μας πόλεις κατά μήκος της διαδρομής, για τις εκκλησίες του 12ου αιώνα, για τις τοποθεσίες των γυρισμάτων του «Ηλιόλουστος Έρωτας» και τις ταλιατέλες με λάδι τρούφας.

1.Monte San Savino
87o χιλιόμετρο
Γιατί να σταματήσετε
Είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Τοσκάνης και την περιβάλει ένα πέτρινο κάστρο 800 ετών. Μια από τις πολλές εκκλησίες της χρονολογείται στον 12ο αιώνα.
Πού να έχετε το μεσημεριανό γεύμα
Σε πιο δροσερούς μήνες, ο μαγειρεμένος αγριόχοιρος από το L'Asinello έξω από την πόλη είναι το πιάτο ‘comfort’ της Τοσκάνης που θέλετε να φάτε.
Συμβουλή
Γυρίστε στην εκκλησία του Misericordia για να δείτε το 500-χρονο ξύλινο όργανο, ένα από τα παλαιότερα στην Ιταλία.2.Sinalunga
108o χιλιόμετρο
Γιατί να σταματήσετε
Οι λάτρεις της τέχνης θα θελήσουν να δουν τις τοιχογραφίες του Benvenuto di Giovanni στο πρεσβυτέριο του San Biogio. Η περιβόητη οικογένεια Medicis ζούσε στο κάστρο του 14ου αιώνα της πόλης.
Πού να έχετε το μεσημεριανό γεύμα
Αυτό είναι η «πατρίδα» του μοσχαρίσιου κρέατος Chianina. Μας αρέσουν οι μπριζόλες (και οι παλιές αφίσες ταινιών στον τοίχο) στο Da Forcillo.
Συμβουλή
Στην κορυφή του λόφου της πόλης βρίσκονται τα ερείπια ενός ετρουσκικού ναού που χρονολογείται από το 800 π.Χ. Ζητήστε από έναν ντόπιο να σας κατευθύνει.

3. Cortona
121ο χιλιόμετρο
Γιατί να σταματήσετε
Αν και η ταινία «Ηλιόλουστος Έρωτας» το έβαλε στον τουριστικό χάρτη, παραμένει μια ονειρική πόλη καρτ- ποστάλ, με πλακόστρωτα δρομάκια.
Πού να έχετε το μεσημεριανό γεύμα
Osteria del Teatro, κοντά στα μοναστήρια του San Francesco, για το πέστο ραβιόλια.
Συμβουλή
Ελέγξτε το Busatti, έναν οικογενειακό κατασκευαστή λινών που κατασκευάζει υφάσματα για φύλλα και ρίχνει αιωνόβιους αργαλειούς.

4.Cetona
134ο χιλιόμετρο
Γιατί να σταματήσετε
Το μοναστήρι San Francesco της πόλης ιδρύθηκε από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης το 1212. Μπορείτε να περιηγηθείτε στους κήπους του, γεμάτοι λαχανικά και κυπαρίσσια.
Πού να έχετε το μεσημεριανό γεύμα
Στο L'Osteria Vecchia da Nilo (μπορείτε να εντοπίσετε το κτήμα του Valentino στο λόφο).
Συμβουλή
Το καλοκαίρι, όταν η πόλη γεμίζει με ταξιδιώτες που δε διανυκτερεύουν, κλείστε ένα τραπέζι στον επάνω όροφο στο Nilo-κάτω είναι κοινωνική Σιβηρία.

5.Ορβιέτο
171ο χιλιόμετρο
Γιατί να σταματήσετε
Πρόκειται για τον καθεδρικό ναό Duomo, τον ριγωτό καθεδρικό ναό του 14ου αιώνα με τις τοιχογραφίες του του Fra Angelico και του Luca Signorelli. Τα πλήθη εδώ θα είναι πολύ λιγότερα σε αριθμό από ό, τι στη Φλωρεντία.
Πού να έχετε το μεσημεριανό γεύμα
Η Trattoria dell'Orso κάνει μια μέση ταλιατέλα με τρούφες.
Συμβουλή
Ο Duomo είναι ανοιχτός όλη την ημέρα από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο και κλείνει το μεσημέρι από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Φάτε νωρίς το καλοκαίρι και επισκεφθείτε το μεσημέρι.

6. Orte
210ο χιλιόμετρο
Γιατί να σταματήσετε
Αυτή η μεσαιωνική πόλη λόφων, με πύργους του 16ου αιώνα και υδραγωγείο εποχής Αναγέννησης, βλέπει πολύ λίγους ταξιδιώτες.
Πού να έχετε το μεσημεριανό γεύμα
Η Trattoria da Saviglia έχει cacio e pepe αντάξιο εστιατορίου της Ρώμης, αλλά πάμε για το μοσχάρι στιφάδο.
Συμβουλή
Τα πέντε παλάτια της πόλης χρονολογούνται στον 14ο αιώνα και το καθένα χαρακτηρίζεται από το οβάλ ολόσωμο έμβλημα που ανήκει στον κάποτε εξέχοντα Albertis.


Tags:απόδραση διαμονή φαγητό αξιοθέατα 

Προηγούμενο

Μπουράνο: Σαν πίνακας ζωγραφικής

Επόμενο

Λασίθι: 8 υπέροχα χωριά του