Ταξίδι στη συνομωσία Vol 2

Πέρυσι, μυστηριώδες φορτίο με Coronavirus από τον Καναδά είχε μεταφερθεί με  λαθρεμπόριο στην Κίνα, πιθανόν από κινέζους πράκτορες που εργάζονταν στο καναδικό  εργαστήριο. Έρευνα από την GreatGameIndia συνέδεσε αυτούς τους πράκτορες με το κινεζικό πρόγραμμα Biological Warfare, από όπου θεωρείται ότι ο ιός διέρρευσε προκαλώντας την έκρηξη του Wuhan Coronavirus. Αυτή η αναφορά για το Coronavirus Bioweapon (βιο-όπλο) έχει προκαλέσει μεγάλη διεθνή διαμάχη, ενώ μεγάλο μέρος των δυτικών media την έχει παραγκωνίσει, χαρακτηρίζοντάς την ως «θεωρία συνωμοσίας».

 Χρονικό ....Στις 13 Ιουνίου 2012, ένας Σαουδάραβας ηλικίας 60 ετών εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με 7ήμερη ιστορία πυρετού, βήχα, απόχρεμψης και δύσπνοιας.Ο Αιγύπτιος ιολόγος Dr. Ali Mohamed Zaki απομόνωσε και αναγνώρισε έναν προηγουμένως άγνωστο κοροναϊό από τους πνεύμονές του. Μετά από τη συνήθη διάγνωση, ο Zaki ήρθε σε επαφή για συμβουλές με τον Rom Fouchier, έναν κορυφαίο ιολογικό γιατρό του Erasmus Medical Center (EMC) στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.


Αυτό το πρώτο δείγμα Coronavirus πέρασε έπειτα στα χέρια του πρόσφατα δολοφονηθέντος στην Αφρική επιστημονικού διευθυντή Dr. Frank Plummer του Εθνικού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Καναδά (NML) στο Winnipeg απευθείας από τον Fouchier, ο οποίος τον είχε λάβει από τον Zaki. 
Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του NML Winnipeg του Καναδά έφθασε στις 4 Μαΐου 2013. Από εκείνη την ημέρα το καναδικό εργαστήριο αύξησε τα αποθέματα του ιού και τα χρησιμοποίησε, για να αξιολογήσει τον ιό και να δει ποια είδη ζώων μπορούσαν να μολυνθούν από αυτόν.Τον Μάρτιο του 2019 όμως, μυστηριωδώς, μία αποστολή εξαιρετικά μολυσματικών ιών από τη ΝΜΝ του Καναδά κατέληξε στην Κίνα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο με τους εμπειρογνώμονες του Bio-Warfare να αντιδρούν, γιατί ο Καναδάς έστελνε θανατηφόρους ιούς στην Κίνα και τους επιστήμονες από τη NML να δηλώνουν ότι οι εξαιρετικά θανατηφόροι ιοί ήταν πιθανό βιο-όπλο.

 

Ο Dr. Francis Boyle,  καθηγητής διεθνούς δικαίου στο πολυχώρο του Πανεπιστημίου του Ιλλινόι, και συγγραφέας του βιβλίου «Biowarfare and Terrorism», που είχε συντάξει την ομόφωνα εγκεκριμένη από το Αμερικανικό Κογκρέσο και τον Πρόεδρο Μπους εγχώρια νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών περί της σύμβασης για τα βιολογικά όπλα -γνωστή και ως νόμος περί αντιτρομοκρατίας των βιολογικών όπλων του 1989- δήλωσε σχετικά με το ζήτημα: «Αν κάνετε απλώς μία αναζήτηση στο Google γράφοντας: “Έχει η Κίνα εργαστήριο BSL-4 -σαν αυτά που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτελούν κέντρα ανάπτυξης όπλων βιολογικού πολέμου με γενετική μηχανή;”, θα δείτε ότι η Wuhan εμφανίζεται αμέσως στην κορυφή της λίστας».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το Wuhan BSL-4 αποτέλεσε την πηγή του κορονοϊού και ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο SARS ερευνούταν και εξοπλιζόταν με ιδιότητες που θα τον καθιστούσαν όλο και πιο θανατηφόρο, προτού απελευθερωθεί στη Wuhan


Tags:coronavirus conspiracy theories 

Προηγούμενο

Μουσεία και καλλιτεχνικές φωτογραφίες

Επόμενο

Οι 12 μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο