Ο Rodrigo Sampaio, Head Concierge, του W Barcelona Hotel

Ο Rodrigo Sampaio, Head Concierge, του W Barcelona Hotel μας ξεναγεί στη πόλη του και μας δίνει το χάρτη για να βρούμε από που παραγγέλνουν οι ντόπιοι παγωμένη σοκολάτα και churros.

Ντόνατ με το Γκαουντί

Ο Rodrigo Sampaio, Head Concierge, του W Barcelona Hotel μας ξεναγεί στη πόλη του και μας δίνει το χάρτη για να βρούμε από που παραγγέλνουν οι ντόπιοι παγωμένη σοκολάτα και churros.

BEST TO DO

Carrer Petritxol

Διάσημος δρόμος με πλήθος από γκαλερί. Μάλιστα, φέρει το όνομα οικογένειας της οποία άνηκαν παλιότερα όλα τα κτήρια αυτού του δρόμου. Αν δεν έχετε χρόνο να τις επισκεφτείτε όλες και πρέπει να διαλέξετε, τότε επιλέξτε την Sala Parés. Μια από τις καλύτερες της Ευρώπης. Στη συλλογή της θα βρείτε από Πικάσο μέχρι Σαντιάγκο Ρουσινόλ, ενώ εδώ ηχογραφούσε η περίφημη τραγουδίστρια της Όπερα Μονσεράτ Καμπαγιέ. Ακόμα και σήμερα αποτελεί στέκι καλλιτεχνών. Ο πραγματικός λόγος για να βρεθεί κάποιος εδώ είναι η Pallaresa (C/Petritxol 11, www.lapallaresa.com), μια εξαιρετική chuterria. Σερβίρει στους ντόπιους ζεστή ή κρύα σοκολάτα και churros -παραδοσιακά ισπανικά ντόνατς από το 1940. Στο τέλος του Patritxol θα συναντήσετε την  Plaza del Pi. Η πλατεία της  Κυριακές κατακλύζεται από αγρότες από τη γύρω περιοχή φτάνουν με τους πάγκους τους γεμάτους φρούτα και λαχανικά για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.

Modern Art

Το MACBA είναι το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της πόλης και ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν. Τμήμα της αποτελεί και μια πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη με design εκδόσεις. Το ιδιαίτερο με αυτό το μουσείο είναι πως συμπεριλαμβάνει στη σύγχρονη τέχνη τη μόδα, τη φωτογραφία και το σινεμά σε έναν ιδανικό συνδυασμό (www.macba.cat).

 

Opera

Gran Teatre del Liceu: Μια από τις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου που χτίστηκε το 1867 πάνω στη Las Ramblas. Μια παράσταση εδώ επιβάλλεται για τους λάτρεις της τέχνης και τους θιασώτες της κλασικής μουσικής (www.liceubarcelona.cat).

Cafè de L’Òpera: Θρυλικό καφέ σε παριζιάνικο στιλ του 19ου αιώνα. Στο διάκοσμο καθρέφτες, κολώνες από ατσάλι και vintage αντικείμενα από τον ίδιο αιώνα. Στο service όμορφα κορίτσια με γραβάτες. Εξαιρετικές ποικιλίες καφέ και ιδανικό σημείο για να διαβάσετε το βιβλίο σας, να σχεδιάσετε την επόμενη βόλτα σας ή για να παρατηρήσετε απλώς τη κίνηση έξω στο Gran Teatre del Liceu περιμένοντας να ξεκινήσει η παράσταση (La Rambla, 74, www.cafeoperabcn.com).

Περισσότερες επιλογές για ξενοδοχεία, διαμονή, και εστιατόρια στη Βαρκελώνη θα βρείτε στο Art Travel.

Προηγούμενο

O Luciano Zamberlan head concierge του Hotel Hassler

Επόμενο

Ο Cengiz Gorkem, Chief Concierge του υπερπολυτελούς Ciragan Palace