Ο Cengiz Gorkem, Chief Concierge του υπερπολυτελούς Ciragan Palace

Ο Cengiz Gorkem, Chief Concierge του υπερπολυτελούς Ciragan Palace μας συστήνει τις καλύτερες διευθύνσεις της πόλης που έχει βάλει στόχο να μοιάσει με Μανχάταν πάνω στο Βόσπορο.

Στη μητρόπολη των δύο ηπείρων

Τι να κάνετε

Αρχίστε ιδανικά την ημέρα σας με πρωινό στο εστιατόριο Laledan του ξενοδοχείου μας. Στους φίλους μου προτίνω να ανέβουν στην κορυφή του λόφου Çamlıca γα να απολαύσουν την καλύτερη θέα στην πόλη και την γειτονιά Çengelköy με τις παλιές αρχοντικές επαύλεις. Στη συνέχεια, ζητήστε του να σας μεταφέρει στο Kuzguncu από όπου θα ξεκινήσετε την 45λεπτη κρουαζιέρα σας στο Βόσπορο. Κατεβείτε στο Emirgan για να επισκεφθείτε το διάσημο μουσείο καλών τεχνών Sakip Sabanci. Στους χώρους του φιλοξενούνται μεταξύ άλλων θρησκευτικά και κρατικά έγγραφα αλλά και πίνακες ζωγραφικής της Οθωμανικής περιόδου. Πραγματοποιούνται και περιοδικές εκθέσεις με  που προκαλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον όπως οι πρόσφατες εκθέσεις έργων του Πικάσο και του Ροντέν.

Ciragan

Μην παραλείψετε να γευματίσετε στο βραβευμένο εστιατόριο του μουσείου, το Müzedechanga (Sakıp Sabancı Cad. No:42, τηλ.: 0090 212 277 22 00, muze.sabanciuniv.edu, είσοδος €5,30). Εξερευνήστε με τα πόδια την παλιά πόλη για να φτάσετε στη διάσημη Αγορά των Μπαχαρικών, μια από τις παλαιότερες της πόλης. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε για αρωματικό τσάι ή καφέ σε ένα από τα cafés της ιστορικής γειτονιάς Bebek όπως τα Midpoint (Cevdetpaşa cad No:39 Bebek, τηλ.: 0090 212 2654037, midpoint.com.tr) 
 
  
 
 
 
Tags:ξενοδοχεία διαμονή φαγητό εστιατόρια Κωνσταντινούπολη Τουρκία αξιοθέατα ψώνια shopping Βόσπορος πολυτέλεια 

Προηγούμενο

Ο Rodrigo Sampaio, Head Concierge, του W Barcelona Hotel

Επόμενο

Ο Angel Masa, Chief Concierge του Villa Magna Hotel προτείνει