Τα 15 πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Μερικές φορές δεν έχει τόση σημασία το room service, το πρωινό και το αφράτο κρεβάτι. Είναι η εμπειρία διαμονής που μετράει στα πιο τρελά δωμάτια στον κόσμο, από δεντρόσπιτα και ορυχεία μέχρι ψυχροπολεμικά καταφύγια και σοβιετικές φυλακές.

Bubble Tree, Γαλλία
Ή αλλιώς η ζωή σε μια γυάλα. Ο αρχιτέκτονα Pierre-Stephane Dumas οραματίστηκε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μέσα από το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, αλλά και τα αστέρια που λάμπουν στο νυχτερινό ουρανό. Έχουν φίλτρο που προστατεύει από τα ζωύφια, την υγρασία, τις αλλεργίες και την υπεριώδη ακτινοβολία ενώ έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες. Πιο ρομαντική, αυτή στο Château de Malmaison, 12 χλμ από το Παρίσι όπου βρισκόταν η κατοικία της Ζοζεφίνας, συζύγου του Ναπολέοντα.
 
 
Grand Canyon Caverns Suite, Αριζόνα
Αν αποζητάτε την απόλυτη απομόνωση, θα την βρείτε 67 μέτρα κάτω την επιφάνεια της γης. Σχεδιάστηκε ως καταφύγιο κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου που θα μπορούσε να φιλοξενήσει 2000 άτομα για ένα μήνα αλλά πλέον αποτελεί ξενοδοχείο με 48 δωμάτια. Απόλυτο σκοτάδι, απουσία οποιασδήποτε μορφής ζωής αλλά και ξηρή και καθαρή ατμόσφαιρα χάρη στον ασβεστόλιθο που φιλτράρει τον αέρα.
 
Propeller Island, Βερολίνο
Κάθε δωμάτιο κρύβει κι από μία έκπληξη με την υπογραφή του γερμανού καλλιτέχνη Lars Stroschen. Μπορεί κανείς να κοιμηθεί σε φέρετρο ή σε δωμάτιο όπου τα έπιπλα κρέμονται ανάποδα από το ταβάνι, σε φυλακή ή δωμάτιο ντυμένο εξολοκλήρου με καθρέφτες που μοιάζει με καλειδοσκόπιο. 
 
 
  
 
Save the Beach Hotels, Ευρώπη
Ποιος θα περίμενε ότι ένα ξενοδοχείο κατασκευασμένο αποκλειστικά από σκουπίδια, θα φιλοξενούσε θαμώνες όπως η Bar Refaeli και η Helena Christensen; Κι όμως, το μεταφερόμενο project του γερμανού καλλιτέχνη HA Shult τα κατάφερε. Το “ξενοδοχείο” του, που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στη Ρώμη και την επόμενη χρονιά στη Μαδρίτη, αποτελείται από 12 τόνους σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν από παραλίες της Ευρώπης. Στόχος του, όχι μόνο να καθαρίσει τις παραλίες, αλλά και να αφυπνίσει τον κόσμο για την προστασία τους.
 
 
  
 
Sala Silvermine Underground Suite, Σουηδία
Μόλις μια σουίτα διαθέτει το πιο βαθύ ξενοδοχείο στον κόσμο, αφού βρίσκεται στα 152 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Στεγάζεται στο χώρο ενός εγκαταλελειμμένου ορυχείου του 18ου αιώνα και είναι διακοσμημένο με ασήμι. Η θερμοκρασία στη σουίτα είναι 36 βαθμού Κελσίου.
 
 
Dog Bark Park Inn, Αϊντάχο
Έχει ύψος 9 μέτρα και το σχήμα ενός Μπίγκλ. Εμπνευσμένο από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, το παράξενο πανδοχείο έχει ανάλογη διακόσμηση και σήμα κατατεθέν μια πελώρια χημική τουαλέτα σε σχήμα πυροσβεστικού κρουνού. 
 
 
The Balancing Barn, Βρετανία
Ο πρώην σταύλος ισορροπεί στην άκρη ενός λόφου στο Suffolk της ανατολικής Αγγλίας. Μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ άτομα και ξεχωρίζει για το βραβευμένο design και τη διακόσμησή του.
 
 
  
 
Capsule Hotel, Ολλανδία
Οι πρώην κάψουλες διάσωσης που χρησιμοποιούνταν σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου τη δεκαετία του '70 μετατράπηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείου που επιπλέουν στη Χάγη. Έχουν διάμετρο 4,25 μέτρα και το εσωτερικό τους αμετάβλητο με μόνη διαφορά την προσθήκη κλειδαριάς και χημικής τουαλέτας.
 
Tags:best of ξενοδοχεία περίεργα 

Προηγούμενο

Dream Hotel: Carlton Baglioni, Μιλάνο

Επόμενο

Αγία Πετρούπολη: Four Seasons Hotel Lion Palace