Ανέμη, Ζαγόρι.


Ο Παύλος και η Λίλα έσκισαν πριν μερικά χρόνια τα πτυχία τους και εγκατέλειψαν την Αθήνα και τον αστικό τρόπο ζωής. Προορισμός τα Κάτω Πεδινά στο κέντρο του Ζαγορίου, ανάμεσα στο Μονοδένδρι και το Πάπιγκο και όνειρο, η δημιουργία ενός «μοντέρνου» πανδοχείου. Έτσι, αναπαλαίωσαν ένα αγροτόσπιτο που εδώ και λίγο καιρό φιλοξενεί την Ανέμη, τον υπέροχο ξενώνα που φιλοδοξεί για να γίνει το σπίτι στο χωριό που όλοι ονειρευόμαστε.

Anemi5

Anemi11

Anemi12


Αποτελείται από 7 δωμάτια, το μαγερειό και το αγρόκτημα και έχει θέα στα υψίπεδα του Ζαγορίου. Στο ισόγειο, όπου παλιά φιλοξενούνταν τα ζώα της οικογένειας, όπως συνηθίζονταν, βρίσκονται 2 δωμάτια. Η «Καρίνα» (μια αναφορά στην αγαπημένη θάλασσα) και το πέτρινο δωμάτιο η «Ρόκα» και είναι χτισμένα στο βράχο. Πιο πάνω, το «Ανεμίδι» το μωρό , το «Ροδάνι» και η «Τυλίχτρα». Το καθένα, σχεδόν, με το χρώμα που είχε και παλιά. Το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο. Με το δικό τους χαγιάτι, στο 2ο πάτωμα (που είναι και η νέα προσθήκη στο κτίριο), το «Αδράχτι» και η «Σαΐτα». Το πρώτο είναι αφιερωμένο χρωματικά στο ζαγορίσιο φθινόπωρο ενώ στη «Σαΐτα» αφήνουμε τα κανάτια (εσωτερικά παντζούρια) των 8 παραθύρων της, ανοιχτά και το φως να διαχέεται παντού.

Anemi8

Diamoni Kato Pedina  Anemi Kato Pedina Diadromos

Xenodoxeio Zagorochoria  Diamone Zagoria

Το μαγερειό, είναι η ψυχή του σπιτιού της Ανέμης, όπως ήταν πάντα τα μαγειριά των σπιτιών. Εδώ υπάρχει και ένας αργαλειός, όπου υφαίνει όποιος θέλει, μετά από 3λεπτο σεμινάριο ενώ στα μοναστηριακά τραπέζια, φτιαγμένα από ντόπια μαύρη πεύκη (pinus nigra), τρώμε, πίνουμε, συζητάμε, κάνουμε δηλαδή συμπόσια, που διαρκούν ώρες. Στο πανδοχείο θα βρείτε τα απαραίτητα για να φτιάξετε μαρμελάδες και chutney ή ζυμαρικά αλλά επίσης και διάφορα άλλα υλικά για να πειραματιστείτε. Τέμπερες, κάρβουνο, χαρτιά ζωγραφικής ή μαλλί για να κάνετε τα πρώτα απλά βήματα στο φελτ (τεχνική κατασκευής υφάσματος από πρόβειο μαλλί) ή κιάλια για να παρακολουθείτε τα πουλιά από την αυλή ή το δωμάτιο, ένα τηλεσκόπιο για να κοιτάτε τα άστρα (και τα αεροπλάνα), αδιάβροχα και ομπρέλες για βόλτα στη βροχή, οδηγό για να παρατηρήσετε άγρια μανιτάρια.

Anemi1

Anemi2

Anemi3

Anemizagoria08

Grousgrous05

Kitchen03

Οι δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να πάρετε μέρος είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες: θεματικοί περίπατοι με αφετηρία την Ανέμη και οδηγό βουνού τον Στέλιο Τσιαλίκη. Η Γιώτα Στεφανοπούλου μας μυεί, στο εργαστήριο της ή και στο χώρο της Ανέμης, στα μυστικά του πρόβειου μαλλιού και κυρίως στην τεχνική του πιλήματος (felt), η Λένα Γεροθανάση μας μαθαίνει πώς από μια κλωστή και 2 κινήσεις γίνεται το δικό μας χειροποίητο, υφαντό έργο τέχνης, στον αργαλειό. Μας γνωρίζει επίσης, διάφορες άλλες εργασίες του αγροτικού χώρου γλυκά και απλά προσαρμοσμένες στο σήμερα. Τα παιδιά θα λατρέψουν τις δραστηριότητες με την παιδαγωγό Μαρίβα Ζωγραφάκη ενώ ο Μανώλης Διαμαντόπουλος αναλαμβάνει να μας μυήσει στα μυστικά του rafting.

Anemi7

Anemi10


Info

Διεύθυνση: Κάτω Πεδινά, Ζαγόρι
Τηλ.: 26530 72003
Website: anemi-zagori.gr

Tags:new entry Ζαγόρι ξενώνας Ζαγοροχώρια αγροτουρισμός Ανέμη 

Προηγούμενο

Ένα τελεφερίκ μετατράπηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Επόμενο

Porto Kea Suites, Κέα