18 Micon Str.: Η αθηναϊκή φιλοξενία στα καλύτερά της


Μια αποθήκη του 1950 με εργαλεία στου Ψυρρή μεταμορφώθηκε σε boutique ξενοδοχείο που πηγαίνει ένα βήμα μπροστά την έννοια της φιλοξενίας, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με την οικειότητα ενός ζεστού σπιτικού.  


Στη συμβολή των οδών Αισώπου και Μίκωνος στην περιοχή του Ψυρρή, ένα ταλαιπωρημένο εμπορικό κτίριο του 1950 απέκτησε μια δεύτερη ευκαιρία. Ανακαινίστηκε και πλέον στεγάζει ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Το 18 Micon Str άνοιξε τις πόρτες του πριν από δύο περίπου χρόνια και από την πρώτη στιγμή μπήκε δυναμικά στο χάρτη, επαναπροσδιορίζοντας με τις προτάσεις και τη φιλοσοφία του την έννοια της φιλοξενίας. Η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση, η παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών-κάποιες εκ των οποίων πρωτοπόρες αλλά και η έμφαση στη λεπτομέρεια του χάρισαν μια θέση στη μεγάλη οικογένεια των Hip Hotels. Πρόκειται για αντισυμβατικά boutique ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο που από μόνα τους αποτελούν κίνητρο για να αποδράσεις.  
Το γκρίζο του χρώμα, η βαριά σιδερένια είσοδος, ακόμη και η ταμπέλα του μαρτυρούν το βιομηχανικό του παρελθόν. Άλλωστε, αυτή ήταν και η αρχική επιθυμία των ιδιοκτητών του: Η δημιουργία ενός urban chic boutique ξενοδοχείου που θα παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στον επισκέπτη και την ίδια στιγμή θα διηγείται με σεβασμό την ιστορία της περιοχής. Και πράγματι, η κάθε γωνιά του αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αφήγηση των αστικών μύθων, των εποχών και των ανθρώπων που έζησαν στου Ψυρρή-μια γειτονιά με σπουδαία προίκα που, έπειτα από μια περίοδο «πτώσης», ξαναβρίσκει τα πατήματά της. 


Πολλοί είναι οι λόγοι για να το επιλέξει κανείς. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο δυνατά του χαρτιά.

H τοποθεσία: Το 18 Micon Str. βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές του Κέντρου. Μια βόλτα στα πεζοδρομημένα στενάκια του Ψυρρή ισοδυναμεί με ταχύρυθμο μάθημα ιστορίας τούτης της πόλης και επιτυγχάνεται μέσα από τις συμπυκνωμένες αντιθέσεις της: Κτίρια με γκράφιτι και κομψά αναπαλαιωμένα οικήματα, εργαστήρια με χειροποίητα παπούτσια και άλλα δερμάτινα είδη, ταβερνεία και μοντέρνα μπαρ με ισχυρή προσωπικότητα.
Σε  5’, τα βήματά μας μας οδηγούν στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Πέντε λεπτά περισσότερο και φτάνουμε στο Σύνταγμα, 10' μέχρι την Πλάκα και λιγότερο από 20’ χρειαζόμαστε για να σκαρφαλώσουμε στην Ακρόπολη, διασχίζοντας την Διονυσίου Αρεοπαγίτου- ίσως τον ομορφότερο πεζόδρομο της πόλης. Η συγκοινωνία είναι τόσο καλή, λόγω του Μετρό και του Ηλεκτρικού που η προσέγγιση άλλων περιοχών εκτός κέντρου είναι πολύ εύκολη. Γυρίστε σελίδα για να βρείτε κι άλλους λόγους που κάνουν το 18 Micon Str. ένα ξενοδοχείο πρότυπο. 

Tags:διαμονή Αθήνα ξενοδοχεία 

Προηγούμενο

Τα πιο dream και πολυτελή ski resorts

Επόμενο

Τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αφρικής