Πολυτελής διαμονή στα… δέντρα των Αυστριακών Άλπεων

Σε περίπτωση που θέλετε να ξαναζήσετε τις μνήμες των παιδικών σας χρόνων, όταν ανεβαίνατε στα δέντρα και φτιάχνατε δεντρόσπιτα, χωρίς όμως να στερηθείτε τίποτα από όσα θα σας προσφέρει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τις Αυστριακές Άλπεις.


 
Ο αρχιτέκτονας Peter Pilcher αποκάλυψε τα σχέδια του για την κατασκευή τριών καλόγουστων δεντρόσπιτων που θα λειτουργούν σαν δωμάτια ξενοδοχείου, κοντά στην πόλη Kitzbühel , ιδανικό προορισμό για τους σκιέρ των Άλπεων. 
Τα σπιτάκια μοιάζουν περισσότερο με μοντέρνες σουίτες, χτισμένες σε ύψος που ξεπερνά τις κορυφές των δέντρων,παραπέμποντας αρκετά σε ξύλινα καλάθια. 
Κάθε σουίτα έχει μέγεθος περίπου 80 τετραγωνικά και περιλαμβάνει μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, μπάνιο, σαλόνι και σάουνα.
Από το υπνοδωμάτιο, οι πελάτες θα μπορούν να έχουν θέα στις χιονισμένες κορυφές των δέντρων και στο εκπληκτικό σκηνικό των Άλπεων, από το γυάλινο παράθυρο στην μπροστινή πλευρά, που εκτείνεται από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι.Σκοπός της κατασκευής είναι η πολυτελής διαμονή σε απόλυτο συνδυασμό με την φύση και την χαλάρωση. «Η άρρηκτη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση από πάντα, είναι το βασικό στοιχείο που μας ενέπνευσε για αυτή την κατασκευή», εξηγεί ο Peter Pilcher. «Απώτερος σκοπός να ξυπνήσουν όλες οι αισθήσεις σας μέσα από την χρήση απλών υλικών και γνώριμων εικόνων και να κατεβάσετε για λίγο ταχύτητα σε ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό. Μια σπαρτιάτικη εμπειρία μέσα στη φύση». 

Η κατασκευή τους έχει σαν βασικό υλικό το ξύλο και ενώ την ημέρα η ατμόσφαιρα θα έχει να κάνει με το παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τις σκιές, τη νύχτα το ζεστό εσωτερικό φως θα δένει με πλήρη αρμονία με το χιονισμένο τοπίο.
Οι τρεις σουίτες θα έχουν πρόσβαση στο κεντρικό ξενοδοχείο με το δικό του εστιατόριο και σπα.  
Tags:διαμονή ξενοδοχεία αυστρία 

Προηγούμενο

Τα πιο απομονωμένα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Επόμενο

Oνειρικά καταλύματα που ξεχώρισαν την περασμένη δεκαετία.