Αθήνα: Οι καλύτερες ομελέτες

Αποτελεί ένα «βασιλικό» πρωινό – ένα πλήρες γεύμα και μια γευστική αλλά συνάμα θρεπτική επιλογή. Ο τρόπος που παρασκευάζεται διαφέρει από χώρα σε χώρα ανάλογα με τις γαστρονομικές απατήσεις του κάθε πολιτισμού. Στην Ελλάδα την συνδυάζουμε με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα και τα συναντάμε σε όλα (σχεδόν) τα μαγαζιά. Εδώ σας παρουσιάζομαι τις πιο λαχταριστές στο κέντρο της Αθήνας.


Μελίαρτος
Φωτεινό, με μινιμαλιστικό χαρακτήρα, τραπέζια από ανοικτόχρωμο ξύλο και βιομηχανικό πάτωμα, σερβίρει πρωινά, μεσογειακά πιάτα και ελληνικά μαγειρευτά ημέρας. Στα τραπεζάκια του Μελίαρτου απολαμβάνουμε σούπερ λαχταριστές ομελέτες κάθε ώρα και ημέρα, με όσα υλικά επιλέξουμε, από τη μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει από κάθε λογής λαχανικά και ελληνικά τυριά, μέχρι παστράμι, μπέικον, σολομό, τόνο και κοτόπουλο. Υπάρχει και η βερσιόν «ομελέτα του αθλητή» με τέσσερα ασπράδια αυγών και δύο υλικά της επιλογής σας. (Ερμού 65 και Αιόλου, τηλ: 216 7003113 - 210 3237379)




Zaf All Day Coffee Bar
Υψηλής ποιότητας καφές και πολλά είδη γευστικών ροφημάτων μας κρατάνε συντροφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο καθιερωμένο, πλέον, στέκι στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Κάθε πρωί, από τις 10.30 μέχρι τις 14.00 σερβίρονται λαχταριστά brunches, με τρεις διαφορετικές και ολοκληρωμένες επιλογές ικανές να σας χορτάσουν πλήρως, σίγουρα η μέρα σας θα ξεκινήσει με τον πιο γευστικό, δυναμικό και απολαυστικό τρόπο. Ανάμεσα στις προτάσεις του ξεχωρίσαμε την ομελέτα με τρία αυγά, τυρί και ζαμπόν, συνοδευμένη με φρέσκα μανιτάρια, ντοματίνια και φέτες μπέικον. Εναλλακτική επιλογή και η στραπατσάδα με τρία αυγά, φρέσκια ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό, συνοδεία φρέσκων μανιταριών και μπέικον. (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ. 210 3236711)




New York Sandwiches
Tο New York Sandwiches, διάσημο για το περίφημο brunch του, τα σάντουιτς και τα μπέργκερ, διεγύρει τους σιελογόνους αδένες στην πιο πολύχρωμη γειτονιά του, την οδό Νίκης, τον ανηφορικό δρόμο που θα μπορούσε να είναι ο νούμερο ένα προορισμός για ένα πολυπολιτισμικό γαστρονομικό τουρ. Από το μενού του παρελαύνουν burgers, bagels με bacon και τσένταρ, pancakes σε 6 διαφορετικές, γλυκές και αλμυρές εκδοχές, και βέβαια αυγά σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή. Οι δε ομελέτες του, που σερβίρονται με φρεσκοκομμένες πατατούλες τηγανιτές, είναι πραγματική αποκάλυψη και στις δύο βερσιόν τους: Veggie, με μανιτάρια, ντοματίνια και πράσινες πιπεριές και Bacon με λιωμένο τσένταρ. (Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 2103216000 )





Μ8
Η μέρα ξεκινάει δυναμικά στο νησιώτικο στέκι στον πεζόδρομο της Μηλιώνη στο Κολωνάκι, με χορταστικό πρωινό και ομελέτα. Στις επιλογές του καταλόγου του Μ8 υπάρχει η κλασική και η χωριάτικη με λουκάνικο, για να επιλέξουμε εκείνη που ανταποκρίνεται περισσότερο στις εκάστοτε γευστικές μας απαιτήσεις. Minimal αισθητική και μοντέρνες πινελιές συνδυάζονται σε έναν προσεγμένο χώρο που έχει βάλει ως σκοπό του να μας κακομάθει με τις υπηρεσίες του και τις γευστικές προτάσεις του. (Μηλιώνη 8, Κολωνάκι, τηλ. 210 3643388)




Σβούρα 
Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία παραδοσιακού καφενείου, μας τρατάρει καφέ τα πρωινά και γευστικό πρωινό. Στις προτάσεις, που στην κυριολεξία κάνουν θραύση, η πλούσια ομελέτα φούρνου με μυζήθρα, γαλοπούλα φουαντρέ και σάλτσα ντομάτας. Από το μεσημεράκι και μετά, ωστόσο, στρώνει τραπέζι για "μεζεδέσματα" όπως αναγράφονται και στον κατάλογό του, συνοδεία ελληνικών αποστασγμάτων –τσίπουρο, ούζο, ρακή. (Δράκου 8, Κουκάκι, τηλ: 210 9220919 )



Just Made 33 
Σ’ αυτό το casual, χαλαρό all-day στέκι ανάμεσα στην Ευαγγελιστρίας και την Καλαμιώτου η γρήγορη στάση έχει ωραία αισθητική κι οι γεύσεις την επιμέλεια του Ανδρέα Λαγού. Με πλούσιες και χορταστικές ομελέτες και αυγά σε διάφορες παραλλαγές, το Just Made 33 στον πεζόδρομο της Αιόλου έχει καθιερωθεί ως ένα από τα αγαπημένα γευστικά στέκια των λάτρεων του κέντρου. Κρεπολέτα με μπείκον, μοτσαρέλα και σπανάκι αλλά και καγιανάς με ντομάτα, μαριναρισμένη φέτα, φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανός συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας επιλογές. (Ευαγγελιστρίας 33, Αθήνα, τηλ: 2155258062)



Tags:φαγητό 

Προηγούμενο

Πάρος: 10 value for money γεύματα

Επόμενο

Αθήνα: Που πάμε για φαγητό στην Πλάκα