Το υποβρύχιο της Red Bull έχει φτερά.

Όπως και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, έτσι και ο Ντίτριχ Μάτεσιτς διαθέτει το δικό του ιδιόκτητο νησί. Στην Καραϊβική ο πρώτος, στα Φίτζι ο δεύτερος. Αμφότεροι τα εκμεταλλεύονται τουριστικά.

Στον Ρίτσαρντ αρέσουν τα extreme sports. Το ίδιο και στον Ντίτριχ. Ο πρώτος διαθέτει μια εταιρεία που όπου να 'ναι θα σε πηγαίνει στο διάστημα. Ο δεύτερος χρηματοδότησε κάποιον προκειμένου να κάνει βουτιά από το διάστημα. Κατά κάποιον τρόπο, λοιπόν, ακούγεται «λογικό» - απ' τη στιγμή που ο Μπράνσον διαθέτει το προσωπικό του υποβρύχιο - να αποκτήσει ένα κι ο Μάτεσιτς. Το δικό του υποβρύχιο, λοιπόν, στοιχίζει 1.35 εκ. ευρώ και θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος ή μεγάλο λευκό καρχαρία. Στο νερό, πάντως, κινείται με τη χάρη ενός δελφινιού.

Το DeepFlight Super Falcon που σχεδίασε ο Γκράχαμ Χόουκ, είναι πραγματικά πρωτοποριακό. Κατ' αρχήν δεν χρησιμοποιεί για την κατάδυση και την ανάδυση, δεξαμενές έρματος, όπως όλα τα υποβρύχια. Τη δουλειά των δεξαμενών την κάνουν κινούμενα πτερύγια. Έτσι το υποβρύχιο είναι κομψό, ελαφρύ και ευέλικτο.

Διαθέτει δυο θέσεις με ακρυλικούς θόλους για πλήρη ορατότητα. Η μπροστινή θέση σχεδιάστηκε «sur-mesure», προκειμένου να ταιριάζει γάντι στο σώμα του Μάτεσιτς.

Rsz Sf Iso 1 N352

Κι ενώ το υποβρύχιο του Μπράνσον, όπως άλλωστε και αυτό του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται στα μαύρα βάθη των θαλασσών, το Super Falcon «πετάει» στον ήλιο.
Μπαταρίες λιθίου, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί η Tesla Motors για να κινεί τα αυτοκίνητά της, ενεργοποιούν την προπέλα και το σκάφος μετακινείται με ταχύτητα 4 κόμβων - στην ίδια περίπου ταχύτητα κολυμπούν οι φάλαινες και οι λευκοί καρχαρίες. Το μέγιστο βάθος στο οποίο μπορεί να καταδυθεί, είναι τα 122 μέτρα.

Προκειμένου να αποσβέσει ο Μάτεσιτς τμήμα των χρημάτων που έδωσε, το νοικιάζει στους φιλοξενούμενούς του προς 1.300 ευρώ, για μια δίωρη βόλτα. Αν το ποσό σου ακούγεται λογικό, οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι το υποβρύχιο ελλιμενίζεται στο προαναφερθέν νησί του κου Μάτεσιτς κι ότι η (υποχρεωτική) διαμονή σ' αυτό στοιχίζει 3.300 τη βραδιά.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο: 

Tags:luxry 

Προηγούμενο

Zuri Bamboo: Το πιο cool ποδήλατο πόλης

Επόμενο

Italia Veloce: Η πολυτέλεια του vintage