FOOD: Ciel de Paris, Παρίσι

.....βρίσκεται στον 56ο όροφο του εμβληματικού Tour Montparnasse, του άλλοτε ψηλότερου ουρανοξύστη της πόλης. Το project φέρει την υπογραφή του πιο περιζήτητου αυτή τη στιγμή Γάλλου designer και αρχιτέκτονα, του Noé Duchaufour-Lawrance, ο οποίος φρόντισε να χαρίσει στο εστιατόριο θέα που κόβει την ανάσα. Βρισκόμαστε άλλωστε στα 210 μέτρα υψόμετρο με την θέα να φτάνει ακόμα και στα 40 χλμ όταν το επιτρέπει η ατμόσφαιρα. Καμπυλωτοί τοίχοι, ζεστοί τόνοι του γκρι, φωτιστικά του ιταλικού οίκου Artemide και μια κομψή τραπεζαρία συνθέτουν το σκηνικό του. Στην κουζίνα, ο σεφ Christophe Marchais ετοιμάζει παραδοσιακά γαλλικά πιάτα όπως βοδινό φιλέτο με σάλτσα τρούφας ή καρέ αρνιού με θυμάρι, λεμόνι και λαχανικά. Η αυλαία στο πιο θεατρικό δείπνο της ζωής μας πέφτει ιδανικά στο μπαρ που είναι αφιερωμένο στην σαμπάνια ενώ έχουν συνθέσει και μια εκπληκτική λίστα με κοκτέιλ Bellini (Tour Maine Montparnasse, 56 ème étage, 33, avenue du Maine, www.cieldeparis.com, από €50 το άτομο).

 

  

  

 

Περισσότερες επιλογές για εστιατόρια, διαμονή και new entries στο Παρίσι κάντε κλικ εδώ

Προηγούμενο

FOOD: Très Honoré, Παρίσι

Επόμενο

STAY: GEZİ Hotel Bosphorus