Paris Now

Νέα στέκια, κλασικές αξίες και μεγάλα πολιτιστικά events μάς καλούν κι αυτό τον χειμώνα σε μια ανεξάντλητη πόλη-φετίχ. 

Το μπιστρό του σήμερα

«Le Τerroir Parisien» ονόμασε το ολοκαίνουργιο μπιστρό του, στο 5ο διαμέρισμα, ο τριάστερος σεφ του ξενοδοχείου Le Meurice, Yannick Alleno, από το ομώνυμο βιβλίο και μενού του. Μέσα στο Maison de la Mutualite, σερβίρει από πρωινό μέχρι δείπνο, με προϊόντα αποκλειστικά από την περιοχή Ile-de-France. Στο μενού αυτής της σεζόν ξεχωρίζουν τα μοσχαρίσια γλυκάδια με κάππαρη και κρεμμύδια (20 rue Saint-Victor, τηλ.: 0033 144315454, www.yannick-alleno.com, από €40 το άτομο).

Hot event

Η μεγαλύτερη ρετροσπεκτίβα στο έργο του Salvador Dalí στην ιστορία του Centre Pompidou, κλέβει την παράσταση τον φετινό χειμώνα. Στην είσοδο σάς υποδέχεται ένα τεράστιο αυγό, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο Dalí σε εμβρυακή στάση. Η έκθεση, με περίπου 200 έργα του κορυφαίου Ισπανού δημιουργού, θα διαρκέσει έως τις 25 Μαρτίου 2013 (Rue Saint-Martin, www.centrepompidou.fr, εισιτήρια από €9).

Βραδιές με τους σεφ

Μία φορά το μήνα, το εναλλακτικό κέντρο τέχνης 104, στο 19ο διαμέρισμα (104 rue d'Aubervilliers/5 rue Curial) φιλοξενεί το Omnivore, ένα δυναμικό γαστρονομικό κίνημα που προωθεί τους καλύτερους νέους Γάλλους σεφ σε όλο τον κόσμο. Δύο σεφ κάθε μήνα επινοούν θεματικές γαστρονομικές βραδιές για 100 περίπου άτομα. Οι κρατήσεις ξεκινούν 3 εβδομάδες πριν και οι ημερομηνίες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Omnivore (€39 για 4 πιάτα και κρασί, www.omnivore.com).

  

24 ώρες στο Canal Saint-Martin και την Belleville

Πρωινή βόλτα με τους ντόπιους κάτω από τον χειμωνιάτικο, βαμβακερό ουρανό της πόλης και γύρω από τις όχθες του καναλιού όπου έριχνε τα βοτσαλάκια της η Αμελί. Από το μεσημέρι και μετά, αναμειχθείτε με τον εναλλακτικό νεαρόκοσμο στην αρτιστίκ, πολυπολιτισμική γειτονιά της Belleville. Γεύμα με καλό κρασί στο Le Baratin (3 rue Jouye Rouve), πρώτο ποτό της βραδιάς υπό τους ήχους ethnic μουσικής στο café-γκαλερί Lou Pascalou (14 rue des Panoyaux), live jazz στον πολυχώρο του La Bellevilloise (21 rue Boyer), άραγμα στους Chesterfield καναπέδες του Baron Samedi (12 rue des Goncourt) και χορός στο La Java, το πιο παλιό nightclub της πόλης (105 rue du Faubourg du Temple).

  

Τέχνη από σοκολάτα

Σοκολατερί στο Παρίσι υπάρχουν πολλές, αλλά σαν τη νέα boutique του Patrick Roger, που άνοιξε τον Νοέμβριο στην Place de la Madeleine, καμιά. Τεράστια και εντυπωσιακά γλυπτά από σοκολάτα, αλλά και όλες οι γκουρμέ δημιουργίες του κορυφαίου σοκολατοποιού-καλλιτέχνη σε τρεις ορόφους για φάγωμα (3 Place de la Madeleine, www.patrickroger.com).

Καφές & Design

Πιείτε γαλλικό eXpresso ή ιταλικό espresso (θα σας ρωτήσουν πώς τον προτιμάτε) στο Coutume, που έχει γίνει το αγαπημένο νέο στέκι των ντόπιων για καφέ στο 7ο διαμέρισμα. Μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερους καφέδες, hi-tech μηχανήματα, εξαιρετικά γλυκά αλλά και light γεύματα σ’ έναν μεταμοντέρνο χώρο (47 Rue de Babylone, τηλ.: 0033 145515047).

  

Diamonds are forever

Δείτε την αναδρομική έκθεση «Van Cleef & Arpels: L' art de la haute joaillerie» για την ιστορία του μεγάλου οίκου κοσμημάτων, που φιλοξενεί το Μουσείο Les Arts Décoratifs έως τις 10 Φεβρουαρίου. Τετρακόσια κομμάτια που έχτισαν τη φήμη του Van Cleef & Arpels από το 1906, και επέλεξαν για δημόσιες και προσωπικές τους στιγμές σταρ του Χόλιγουντ και πρώτες κυρίες της Αμερικής, για τα μάτια σας μόνο (107 rue de Rivoli, είσοδος €9,5).

Γεύμα με τον Σαρκοζί

Από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις στο ακριβοθώρητο 8ο διαμέρισμα, το Helen σερβίρει τα πιο φρέσκα θαλασσινά- ωμά ή ψητά συνοδευόμενα από λίγο φασκόμηλο, πέστο ή ελιές. Μην απορήσετε αν δείτε στα καλοστρωμένα τραπέζια του το ζεύγος Σαρκοζί να γεύεται καραβίδες και αχινούς (3 rue Berryer, τηλ.: 0033 140760140, www.helenrestaurant.com, από €60 το άτομο).

ΔΙΑΜΟΝΗ

Hotel de Nell

Η πιο πολυαναμενόμενη άφιξη του φετινού χειμώνα (δέχεται τις πρώτες κρατήσεις από 14 Γενάρη), στο 9ο διαμέρισμα. Ξύλο, τζάκια, ρετρό φωτιστικά, ολόλευκο μάρμαρο και γιαπωνέζικου στυλ μπάνια συνθέτουν το ζεστό σκηνικό στα 33 δωμάτια και σουίτες. Ο κορυφαίος σεφ Bruno Doucet υπογράφει το μενού στο La Régalade, το μπιστρό του ξενοδοχείου (7-9 Rue du Conservatoire, τηλ.: 0033 153249898, www.hoteldenell.com, από €250 το δίκλινο). 

  

Les Jardins de la Villa

Boutique διαμαντάκι, μέλος των Small Luxury Hotels, κρυμμένο σ’ έναν ήσυχο δρόμο ένα βήμα από τα Ηλύσια Πεδία. Βιβλία αφιερωμένα στην τέχνη, ντουλάπες ντυμένες με δέρμα, αφράτα παπλώματα, ειδικά διαμορφωμένος κήπος για τον χειμώνα και γυμναστήριο με σάουνα και χαμάμ (Rue Belidor 5, τηλ.: 0033 153810110, www.jardinsdelavilla.com, από €216 το δίκλινο).

9 Hotel

Ντιζαϊνάτο, στην καρδιά του Παρισιού, αλλά με προσιτές τιμές για τα δεδομένα της πόλης. Τα 48 λιτά και κομψά δωμάτια, που φέρουν την υπογραφή του ανερχόμενου Jordi Veciana, διαθέτουν όλα τα απαραίτητα, ενώ το lounge bar μένει ανοιχτό όλο το 24ωρο (Rue Papillon 14, τηλ.: 0033 147707834, www.le9hotel.com, από €115 το δίκλινο). 

  

Δείτε εδώ όλες τις νέες αφίξεις στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις. 

 

Προηγούμενο

STAY: Kura Design Villas, Κόστα Ρίκα

Επόμενο

BEST TABLE: Παρίσι