BEST TABLE: Παρίσι

 

Το Rech αποτελεί σημείο αναφοράς του Παρισιού από το 1925 όταν ο Adrien Rech άνοιξε το αρ ντεκό café-restaurant με σπεσιαλιτέ τα πιο φρέσκα στρείδια της πόλης. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2007 για να περάσει στα χέρια του Alain Ducasse και να του ξαναδώσει την αίγλη του παρελθόντος. Ο ίδιος επιστράτευσε την Marie Deroudilhe για να ανακαινίσει ολοκληρωτικά το εσωτερικό του και να του χαρίσει πιο καθαρές γραμμές, απαλές αποχρώσεις, φυσικά υλικά και χαρακτήρα που ταιριάζει στο θαλασσινό μενού του. Ο Jean-Pierre Guilleron ζωγράφισε στο χέρι τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα πιάτα, ο Βέλγος Pieter Stockmans υπογράφει τα σερβίτσια και ο Sam Hecht τις μοντερνιστικές πολυθρόνες του σοφιστικέ χώρου. Στο μενού διάσημα πιάτα όπως σαλάχι, γλώσσες και ποικιλίες οστρακοειδών που μοσχοβολούν ιώδιο. Εννοείται πως και η τοποθεσία του είναι αξιοζήλευτη, ένα βήμα από την Αψίδα του Θριάμβου (62 avenue des Ternes, Παρίσι, τηλ.:0033 1 4572 2947, www.alain-ducasse.com).

Προηγούμενο

Paris Now

Επόμενο

Αρκαδία: COCO-MAT Hotel Vytina