Άπειρος Χώρα, Ζαγοροχώρια.

Η ιστορία του σπιτιού ξεκινά στα μέσα του 16ου αιώνα ενώ αφού επεκτάθηκε τον επόμενο αιώνα, πήρε τη σημερινή μορφή του στις 20 Σεπτεμβρίου του 1861. Μέχρι και την έναρξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου το σπίτι βρισκόταν σε πλήρη παραγωγική λειτουργία (επεξεργασία προϊόντων γάλακτος, δημητριακών, αμπελουργίας και μελισσοκομίας), άλλοτε συμμετέχοντας και άλλοτε ακολουθώντας τη μακραίωνη ιστορία της περιοχής αλλά και τις επιλογές της οικογενείας στην οποία ακόμη και σήμερα ανήκει. Στην πορεία του στον χρόνο, το σπίτι γνώρισε άπειρες χαρές, πόνους, γλέντια και συνάξεις και έγινε μάρτυρας ιστορικών για την περιοχή γεγονότων. Αυτό το ιστορικό σπίτι ανακαινίστηκε με αγάπη και προσοχή έτσι ώστε να διατηρηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όπως η φρουριακή αρχιτεκτονική του με πολεμίστρες, αμπαρωμένες εισόδους και παράθυρα, κρυφά δωμάτια, παραθυρόπορτες και υπόγειες εξόδους διαφυγής. Σε όλους τους χώρους κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο ενώ τα έπιπλα της οικογένειας συνδυάζουν τοπικές και ευρωπαϊκές, αστικές επιρροές. Σήμερα ο ξενώνας όχι μόνο δημιουργήθηκε με σεβασμό στην ιστορία του σπιτιού αλλά και στο περιβάλλον, στο οποίο είναι άψογα ενταγμένο.

Apeiros Xora 3  Apeiros Xora 7

Apeiros Xora 4

Apeiros Xora 12  Apeiros Xora 9

Apeiros Xora 13

Apeiros Xora 1  Apeiros Xora 2

Το σπίτι βρίσκεται σε αξιοζήλευτη τοποθεσία απέναντι από την κεντρική πλατεία των Κάτω Πεδινών, με εύκολη πρόσβαση στα υπόλοιπα χωριά του Ζαγορίου και τα Ιωάννινα. Διαθέτει χειμερινό σαλόνι με παραδοσιακό τζάκι, σάλα και καλοκαιρινό σαλόνι, μπαρ και χώρο πρωινού με παραδοσιακό τζάκι, αίθουσα τηλεόρασης και παιχνιδιών, χώρο χαλάρωσης με χαμάμ και υδρομασάζ αλλά και εξωτερικά καθιστικά σε διάφορα σημεία ανάλογα με τις εποχές και τις ώρες. Η κουζίνα αποτελούσε ανέκαθεν την καρδιά του σπιτιού. Ένα παλιό μαγειρειό με το φούρνο του, την παραλλαγή της γάστρας και το οικογενειακό τραπέζι, γεμάτο με μυρωδιές και καλούδια του σήμερα εμπλουτισμένο με μνήμες του χθες. Από τα 7 προσεγμένα και ζεστά δωμάτια ξεχωρίζει το “Μωβ”, η δίχωρη σουίτα με καθιστικό, τραπέζι πρωινού και παραδοσιακό τζάκι.

Apeiros Xora 16  Apeiros Xora 8

Apeiros Xora 17

Apeiros Xora 15  Apeiros Xora 10

Με ορμητήριο τα καλά εξοπλισμένα δωμάτια του ξενώνα, μπορείτε να επισκεφτείτε παραδοσιακά χωριά σκαρφαλωμένα σε καταπράσινες πλαγιές, ονομαστά έργα από πέτρα (τοξωτά γεφύρια, εκκλησίες και μοναστήρια), να περπατήσετε στην μοναδική χαράδρα τού Βίκου και στα γύρω μονοπάτια, να καθρεφτιστείτε στα κρυστάλλινα νερά τού Βοϊδομάτη, να βιώσετε την ιστορικότητα του τόπου και των κατοίκων του ή απλώς να απολαύσετε την αυθεντικότητα και την απόλυτη ηρεμία παρέα με ένα ποτήρι κρασί ρεμβάζοντας τον κάμπο των Σουδενών.

Apeiros Xora 12  Apeiros Xora 14


Info

Διεύθυνση: Κάτω Πεδινά, Ζαγοροχώρια
Τηλ.: 26530 71188
Website: apeiroschora.gr

Tags:διαμονή new entry ξενώνες Ζαγοροχώρια opening 

Προηγούμενο

Γυάλινο πάτωμα απέκτησε ο Πύργος του Άιφελ.

Επόμενο

Pantone Hotel Brussels, Βρυξέλλες