Θεσσαλονίκη: 5 νέα εστιατόρια

Η Θεσσαλονίκη δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τις νέες αφίξεις. Ανακαλύψαμε 5 νέα και πολλά υποσχόμενα γευστικά στέκια για κάθε γούστο και σας τα συστήνουμε.  


Μυστίλλη

Ένα ατμοσφαιρικό all day bar restaurant κρυμμένο πίσω από τα Βυζαντινά τείχη, στη δυτική είσοδο της πόλης. Ο σεφ Στέλιος Δημητριάδης έχει φτιάξει ένα μενού με ενδιαφέρουσες προτάσεις δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Δοκιμάστε παπαρδέλες με ουρά μόσχου, κοτόπουλο γεμιστό με κρούστα από νιφάδες καλαμποκιού, κριθαρότο με καπνιστή μπριζόλα και μουσακά λαχανικών. Το Μυστίλλη ξεκινάει από νωρίς σερβίροντας καφέ, πρωινό και πλούσιο brunch και συνεχίζει ως αργά με εξαιρετικά κοκτέιλ από τον bartender Κωνσταντίνο Δημητριάδη. Φράγκων 2-4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2316009999 (κεντρική φωτο).



Thria
Το πιο πολυσυζητημένο νέο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης έχει κερδίσει την καρδιά των καλοφαγάδων της πόλης. Στην ανατολική μεριά της πόλης, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, το Thria, δημιούργημα μιας ομάδας με αγάπη για το καλό φαγητό και τη ζεστή φιλοξενία, μας υποδέχεται σε ένα χώρο που θυμίζει εστιατόριο του Μανχάταν ή του Λονδίνου, με εντυπωσιακή open kitchen, ιδιαίτερους φωτισμούς και μίνιμαλ γραμμές, που δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Malvi. Ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας προτείνει πιάτα όπως ριζότο με μανιτάρια και κρέμα κάστανο, καρπάτσιο λαβράκι με εσπεριδοειδή και σιναπόχορτο και μοσχαρίσια μάγουλα και ουρά ραγού με παπαρδέλες. Μαρίας Κάλλας 1, Ποσειδώνιο, τηλ.: 2310821120.



Seros Prime Dining
Ένα νέο bar restaurant, πολλά υποσχόμενο  άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. Ο executive chef του εστιατορίου μαζί με το επιτελείο του έχουν δημιουργήσει ένα εκλεκτό μενού με προτάσεις από την ευρωπαϊκή haute cuisine, συμπληρωμένες με επιλογές από την ελληνική παραδοσιακή μαγειρική και βασισμένες στα αγνά και φρέσκα υλικά της μεσογείου. Πρωταγωνιστές είναι το παρθένο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά της ελληνικής γης, τα φρέσκα κρέατα από τοπικές φάρμες, τα γευστικά Π.Ο.Π τυριά και τα φρεσκοκομμένα λαχανικά, μαγειρεμένα σε νέες εκδοχές παραδοσιακών συνταγών. Στο μενού βρίσκουμε από Rib-Eye από μοσχάρι Wagyu Ιαπωνίας πάνω σε ζεστή πλάκα αλατιού Ιμαλαΐων μέχρι ελληνική μοσχαρίσια γάλακτος ελληνικής ξανθόχρωμης ράτσας και σκιουφιχτά Κρήτης με πιπεριές και απάκι. Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305, τηλ.: 2310 549000.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο ART TABLE.

Tags:Θεσσαλονίκη 

Προηγούμενο

Orabel Suites: Η άφιξη της Σαντορίνης που αγαπήσαμε

Επόμενο

Ebi Tempura: Το πρώτο tempura bar της Ελλάδας