Φλωρεντία: Τι να αποφύγετε

Με δεδομένη την αφθονία των θησαυρών που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει σε αυτή την πόλη είναι εύκολο να υποπέσει σε ατοπήματα. Το Art Travel συγκέντρωσε μερικά μυστικά για να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

Μην οδηγήσετε στην πόλη
Σε καμία περίπτωση μην οδηγήσετε στο ιστορικό κέντρο. Αφήστε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, ιδανικά κάντε κράτηση σε κάποιο που το προσφέρει δωρεάν. Ακόμη όμως και αν δεν διατίθεται δωρεάν θα έχετε καλύτερη τιμή από το ψάξετε μόνοι σας για ιδιωτικό parking. Επιστρέψτε στη θέση του οδηγού, μόνο όταν θα χρειαστείτε να ανακαλύψετε τα χωριά της Τοσκάνης τριγύρω, όπως το Chianti. 

 
Μη φορέσετε ψηλοτάκουνα
Συμβουλή για κορίτσια. Ναι, θα δείτε ντόπιες να κάνουν ποδήλατο με ψηλοτάκουνα Prada, όμως εσείς έχετε έρθει στην πόλη για να ανακαλύψετε όσα περισσότερα μπορείτε. Οπότε τα άνετα παπούτσια θα πρέπει να πάρουν θέση στη βαλίτσα σας. Επίσης, κανένας δεν θα σας απαγορεύσει να αποκτήσετε μερικά δερμάτινα ζευγάρια παπουτσιών, όμως έχετε στο νου σας ότι θα τα φορέσετε πίσω στην πατρίδα. 

Μη στέκεστε στις ουρές
Για να επισκεφτείτε στα μουσείο και στα αξιοθέατα της πόλης, θα πρέπει να έχετε προνοήσει κάποιες ημέρες πριν. Για να μπείτε δηλαδή στην Uffizi Gallery κάντε την κράτηση σας από το internet γιατί η αναμονή είναι αρκετά μεγάλη. Extra tip: Έξω από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης, υπάρχει διαπιστευμένο προσωπικό που πουλά online tickets σε υψηλότερες τιμές. Μην αντισταθείτε στο πειρασμό αν δεν θέλετε να περιμένετε περίπου μια ώρα. 
 
 
Μη κάθεστε 
Ακολουθήστε το παράδειγμα των ντόπιων και πάρτε το καφέ σας για το δρόμο. Θα σας κοστίσει πολύ πιο φτηνά από το καθίσετε στο τραπέζι ή στο bar. 
 
 
Μη δειπνήσετε σε τουριστικά μέρη
Αποφύγετε τα προφανή τουριστικά hot spot για φαγητό, εστιατόρια δηλαδή γύρω από τις μεγάλες πλατείες και τα διάσημα αξιοθέατα.  Προτιμήστε τα wine bars που θα βρείτε τυχαία σε ένα στενό, μικρά καφέ της γειτονιάς, ακόμα και μικρές τρατορίες. Το φαγητό είναι καλύτερο και οι τιμές πολύ πιο χαμηλές. Δική μας αγαπημένη επιλογή η trattoria Zaza (Piazza Mercato Centrale, τηλ.: 0039 55 215411, www.trattoriazaza.it). Πηγαίνετε μόνο για το θεϊκό cheececake. 
 
 

Μην αγοράζετε στην αρχική τιμή
Η συμβουλή δεν αφορά φυσικά τις μπουτίκ των οίκων Gucci και Prada, αλλά την επίσκεψη σας στην υπαίθρια αγορά San Lorenzo Market. Εκεί αγοράστε δερμάτινα μπουφάν, ζώνες, τσάντες, πορτοφόλια, αλλά και παπούτσια, αφού πρώτα κάνετε τις αντιπροτάσεις σας στην αρχική τιμή.

 
 
 
 

Tags:no to do τι να μην κάνετε Φλωρεντία 

Προηγούμενο

Κωνσταντινούπολη: Τι να μην κάνετε

Επόμενο

Ρώμη: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε