Τι να μην κάνετε στο Άμστερνταμ

Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι μια από τις πιο cool πόλεις της Ευρώπης. Νεανική, πολυπολιτισμική, πιο χαλαρή από ότι άλλες, διασκεδαστική και ταυτόχρονα σοφιστικέ. Υπάρχουν όμως κάποιες παγίδες τις οποίες το Art Travel θα σας βοηθήσει να αποφύγετε...

Αποφύγετε να πάρετε ταξί, είναι αρκετά ακριβά, αλλά να μην κάνετε επίσης το λάθος και εμπιστευτείτε τα ταξί-ποδήλατα. Θα σας μεταφέρουν αργά στο προορισμό σας ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ζητήσουν αρκετά euro. Η καλύτερη εναλλακτική είναι να νοικιάσετε το δικό σας ποδήλατο για όσες ημέρες μείνετε στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Τo Red Light District είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Άμστερνταμ. Ωστόσο δεν παύει να είναι γεμάτο από γυναίκες-θύματα κακοποίησης ή trafficking. Δε σας λέμε να μην πάτε, αλλά έχετε στο νου σας να μην τραβήξετε φωτογραφίες των κοριτσιών στη συγκεκριμένη γειτονιά. Μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι σε μπελάδες. 

Ναι, ο νόμος είναι κάπως χαλαρός με κάποια ναρκωτικά στο Άμστερνταμ. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κανείς να βρει εύκολα. Οπότε αν θελήσετε να δοκιμάσετε μην επιχειρήσετε να τα προμηθευτείτε από παράξενους τύπους στο δρόμο που δεν ξέρετε ακριβώς τι θα σας δώσουν. Προτιμήστε τα coffee shops.

Η πλατεία Leidseplein υπάρχει ακόμη σε κάποιους τουριστικούς οδηγούς, αλλά είναι λάθος. Μη χάσετε χρόνο για να βρεθείτε στην πιο άσχημη πλατεία της πόλης.Τα βράδια αποφύγετε να φάτε κεμπάπ από τα πολλά κιόσκια που θα συναντήσετε στους δρόμους. Είναι τις περισσότερες φορές πολύ κακής ποιότητας και ξαναζεσταμένα σε βραστό νερό. Για να αποκτήσουν γεύση λούζονται με ένα σωρό σος αμφιβόλου ποιότητας.

Πολλοί θα σας που ότι το πιο cool bar είναι το Escape. Μην τους ακούσετε. Όμως τις περισσότερες φορές, η μουσική είναι κακή, τα ποτά κακής ποιότητας και ο κόσμος κυρίως ανήσυχους τουρίστες που έχουν πιει λίγο παραπάνω. Προτιμήστε το διπλανό του Studio 80.

Μην περπατάτε στους ποδηλατοδρόμους μπορεί να σας χτυπήσει κάποιος ντόπιος ποδηλάτης που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα από συνήθεια. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και όταν κάνετε ποδήλατο και είστε αφηρημένοι. Πολλοί επισκέπτες έχουν παρόμοια ατυχήματα. Επίσης θα πρέπει να θυμάστε να μην κυκλοφορείτε τη νύχτα χωρίς φώτα στο ποδήλατο. Εκτός του ότι είναι πολύ επικίνδυνο, μπορεί να κληθείτε να πληρώσετε πρόστιμο.

Προσέξτε τα τραμ. Οι ντόπιοι τα έχουν συνηθίσει αλλά οι επισκέπτες τα ξεχνούν. Πολύ συχνά κινούνται σε αντίθετη πορεία από ότι τα αυτοκίνητα. Έχετε τα μάτια σας διαρκώς ανοιχτά.

Tags:τι να μην κάνετε not to do Άμστερνταμ Ολλανδία 

Προηγούμενο

Τι να μην κάνετε στην Ιταλία

Επόμενο

Βουδαπέστη: Τι δεν πρέπει να κάνετε