10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε σ'ένα road trip.

Υπάρχει κάτι απελευθερωτικό σε κάθε ταξίδι με το αυτοκίνητο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, μια λίστα αναπαραγωγής της μουσικής που προτιμάτε και ένα σχέδιο που είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει και μια μικρή παρέκκλιση από κάθε αυστηρό πρόγραμμα - γιατί εκεί έρχεται η διασκέδαση. Ωστόσο, ακόμη και ο πιο έμπειρος ταξιδιώτης δρόμου γνωρίζει ότι χωρίς κάποιο σχεδιασμό πριν από το ταξίδι και έξυπνη τεχνογνωσία στο δρόμο, το πιο εκπληκτικό road trip μπορεί να είναι μια αποτυχία. Πριν επιβιβαστείτε και βάλετε την ζώνη σας σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε κάνει κάποιο από τα παρακάτω λάθη. 


Φύγατε χωρίς να ελέγξετε το σπίτι 
Φτιάξτε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να βάλετε σε τάξη πριν φύγετε, όπως το ταχυδρομείο, οι εκκρεμότητες, ο κήπος και τα φυτά σπιτιού. Αν σκοπεύετε να λείψετε για μερικές ημέρες ή εβδομάδες, σίγουρα το τελευταίο που θα θέλατε είναι να ανησυχείτε εάν έχετε κλείσει το θερμοσίφωνα. 

Δεν πήγατε το αμάξι σας για πλήρη έλεγχο
Σε ένα μακρύ οδικό ταξίδι, το αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας ή ο χειρότερος εχθρός σας. Για να αυξήσετε τις πιθανότητές του πρώτου, προγραμματίστε ένα πλήρη έλεγχο μία ή δύο εβδομάδες πριν πάτε. Έχοντας έναν επαγγελματία ελέγξτε την πίεση του λαδιού και των ελαστικών σας και βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία, τα φρένα και ο κινητήρας σας λειτουργούν σωστά.Δεν κατεβάσατε τα απαραίτητα apps
Εάν θέλετε να αποφύγετε τις χρεώσεις δεδομένων στο τέλος του ταξιδιού σας, θα πρέπει να κατεβάσετε τα πάντα μέσω Wi-Fi πριν φύγετε. Λήψη των χαρτών σας στους Χάρτες Google εκ των προτέρων, λίστες αναπαραγωγής μουσικής και οτιδήποτε σας φανεί σίγουρα χρήσιμο στο ταξίδι αλλά και στις διακοπές. 

Δεν προνοήσατε για τη σωστή θέση του κινητού
Σιγουρευτείτε ότι πήρατε μαζί το φορτιστή τηλεφώνου του αυτοκινήτου σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μέρος για να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τις οδηγίες χωρίς να ψάχνετε ή να κοιτάτε προς τα κάτω. Το να ψάχνετε να φορτίσετε το κινητό σας ή να προσπαθείτε να το σταθεροποιήσετε μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο.Δεν τα έχετε όλα τακτοποιημένα
Όταν περνάτε ώρες στο αυτοκίνητό σας, τα πράγματα γίνονται γρήγορα ακατάστατα. Πάρτε μαζί βρεγμένα μαντηλάκια, χαρτομάντηλα και απολυμαντικό χεριών και αποθηκεύστε τα πάντα μέσα στο αμάξι. Όταν φορτώνετε τα πράγματα σας, φορτώστε πράγματα που δεν θα χρειαστείτε μέχρι να φτάσετε πρώτα, έτσι ώστε τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού να είναι πιο προσβάσιμα.

Φύγατε από το σπίτι χωρίς ένα δροσιστικό σνακ και ποτά
Οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχουν πολλά βενζινάδικα και στάσεις για φαγητό στο δρομο,  αλλά καλό είναι να συσκευάστε ένα ψυγείο με λαχανικά και φρούτα, ξηρούς καρπούς, σάντουιτς και φυσικά ορισμένα υγιεινά σνακ που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένο σε μια κουραστική μέρα. Δεν αφήνετε χώρο για αυθορμητισμό
Ένα από τα καλύτερα μέρη του road tripping είναι να έχετε την ελευθερία να σταματήσετε, να εξερευνήσετε και να αλλάξετε δρόμο ανά πάσα στιγμή.  Τα οδικά ταξίδια αφορούν το ταξίδι - φυσικά, οι περιορισμοί χρόνου ή προϋπολογισμού μπορούν να υπαγορεύσουν τη διαδρομή, αλλά οι παρακάμψεις και οι απρόσμενες στάσεις είναι συχνά οι πιο αξέχαστες στιγμές σε ένα ταξίδι.

Δεν κάνετε στάσεις για ξεκούραση 
Εάν έχετε έναν τελικό προορισμό κατά νου, μπορεί να είναι δελεαστικό να οδηγείτε για να φτάσετε σύντομα, αλλά αν το κάνετε, θα χάσετε όλα όσα κάνουν το οδικό ταξίδι διασκεδαστικό. Οι μικρές στάσεις και τα αξιοθέατα στον αυτοκινητόδρομο αποτελούν μεγάλο μέρος του οδικού ταξιδιού. Ξεμουδιάστε και περπατήστε σε κάποιο γραφικό μονοπάτι  για να διατηρήσετε το μυαλό σας φρέσκο και να επικεντρωθείτε στην οδήγηση με ασφάλεια στην πορεία. Δεν γνωρίζετε τα βασικά
Δεν παρέχεται κάθε αυτοκίνητο με εφεδρικό κιτ ελαστικών. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε από τεχνικής άποψης και ό, τι χρειάζεστε για να το βάλετε - ένα βύσμα, ένα κλειδί και το εγχειρίδιο. Εάν δεν έχετε εφεδρικό ελαστικό, αγοράστε ένα (και τα απαραίτητα εργαλεία) πριν από την αναχώρηση. Θα πρέπει επίσης να λάβετε ένα μικρό σεμινάριο (είτε αυτοπροσώπως είτε online) για το πώς να αλλάξετε ένα λάστιχο σε περίπτωση που εμφανιστεί κάτι. 

Φύγατε από το σπίτι χωρίς κιτ έκτακτης ανάγκης 
Μην φύγετε από το σπίτι χωρίς να προετοιμαστείτε για κάποιες συνήθεις ατυχίες οδικών ταξιδιών. Ένας φακός με επιπλέον μπαταρίες, ένα μανόμετρο ελαστικών, καλώδια βραχυκυκλωτήρα, φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου (ή εφεδρική μπαταρία), επιπλέον νερό, και ορισμένα βασικά είδη πρώτης βοήθειας στο φαρμακείο θα είναι πολύ χρήσιμα αν κάτι πάει στραβά.


Tags:τι να κάνω roadtrip 

Προηγούμενο

Τι πρέπει να προσέξετε στα ξενοδοχεία αυτή την περίοδο.

Επόμενο

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο πρώτο σας camping.