Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο πρώτο σας camping.

O προγραμματισμός κάθε είδους ταξιδιού για πρώτη φορά μπορεί να είναι τρομακτικός, ακόμα και του πολύ απλού -ή μήπως όχι; - camping.  To camping μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μορφές, πολλούς διαφορετικούς τρόπους και με την σωστή οργάνωση, ναι , μπορεί να είναι για όλους. Υπάρχουν πολλά επίπεδα κάμπινγκ και μπορείτε να εξερευνήσετε ποιες επιλογές παρέχουν την περισσότερη άνεση και να καλλιεργήσετε μια θετική εμπειρία για εσάς. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές και λάθη αρχάριου που πρέπει να αποφύγετε, ανεξάρτητα από την επιλογή κάμπινγκ που αποφασίσετε να δοκιμάσετε.

Να μην χρησιμοποιείτε τα ψηφιακά μέσα
Η τεχνολογία είναι ένας από τους πιο χρήσιμους τρόπους για να χαρτογραφήσετε τις ιδανικές διακοπές. Είτε ψάχνετε για κάμπινγκ με λίμνη, καμπίνα με κλιματισμό, εμπειρία με glamping, ή θέλετε να κάνετε κατασκήνωση αυτοκινήτου, μπορείτε να δημιουργήσετε την ιδανική σας εμπειρία με μερικά κλικ του ποντικιού και μια σωστή έρευνα. 

Να μην γνωρίζετε την παρέα σας
Ναι το camping μπορεί να είναι για όλους, αρκεί να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις διακοπές που θα συμμετάσχουν. Αν η παρέα σας δεν βλέπει την ώρα να χαλαρώσει σε μια πισίνα αγκαλιά με ένα κοκτέιλ, μέχρι να περάσει η ώρα για το ραντεβού για το μασάζ, τότε ίσως να μην εκτιμήσουν την επαφή με τη φύση και τον ,πολύ άνετο κατά τα άλλα, υπνόσακο σας. Να είστε άκρως επεξηγηματικοί αναφορικά με το τι έχετε στο μυαλό σας, ώστε κανένας να μην βρεθεί προ εκπλήξεων. Να απομακρυνθείτε πολύ από το σπίτι
Όσο και να θέλετε να κατασκηνώσετε σε εκείνο το ονειρικό μέρος που βρίσκεται σε απόσταση 10 ωρών από το σπίτι σας, αν είναι η πρώτη σας φορά, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Μην μπείτε αμέσως στα βαθιά και επιλέξτε καλύτερα έναν προορισμό Σαββατοκύριακου, έτσι ώστε αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει απλά να κάνετε ελάχιστη υπομονή. Μετά από αυτό το «δοκιμαστικό» μπορείτε να κανονίσετε να επισκεφτείτε όποιο προορισμό επιθυμείτε. 

Να τρομάζετε τους αρχάριους φίλους σας
Αν είστε ο βετεράνος της παρέας, σίγουρα θα πρέπει να προϊδεάσετε εκείνους που θα ζήσουν αυτή την εμπειρία για πρώτη φορά. Προσοχή όμως. Ίσως ο ενθουσιασμός τους τρομάξει. Φράσεις όπως «θα μας επιτεθούν έντομα», « θα ξυπνάμε από τις 6», «πρέπει να κατακτήσουμε το μέρος» και «το camping δεν είναι ξεκούραση, είναι αποστολή», ίσως σας αφήσουν χωρίς παρέα. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή, ανάμεσα στην ειλικρίνεια και την υπερβολή που δεν θέλετε να περάσετε. Να επενδύσετε σε φοβερό εξοπλισμό
Δεν χρειάζεται να επενδύσετε αμέσως για πολύ ακριβό εξοπλισμό. Μερικές φορές, όταν είστε ο νεοεισερχόμενος στην ομάδα, μπορεί να αισθανθείτε πίεση για υπερβολική δαπάνη εξοπλισμού. Δεν πρέπει να πάρετε αυτή τη σκηνή που στοιχίζει όσο μια βέσπα, επειδή είναι πολύ βαριά για αντίξοες συνθήκες. Αν αποφασίσετε ότι αυτός ο τύπος διακοπών σας ταιριάζει έχετε όλο το χρόνο να επενδύσετε. 

Να κουβαλάτε μαζί όλη τη ντουλάπα σας 
Η θερμοκρασία μπορεί να αλλάξει αρκετά δραστικά καθώς ο ήλιος δύει, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε μαζί σας και χειμωνιάτικα. Εάν το backpack σας είναι υπερφορτωμένο, αυτό μπορεί να καταστρέψει το ταξίδι σας. Δώστε βάση στο γνωστό layering, και πάρτε μαζί σας μερικές ζακέτες και φούτερ, ώστε αν χρειαστεί να φορέσετε το ένα πάνω από το άλλο. Να μην ερευνήσετε σωστά τον προορισμό σας
Επιτρέπεται το camping; Υπάρχει ελεύθερος χώρος; Έχει κοντά κάποια τουαλέτα ή μια στοιχειώδη οργάνωση; Και πολλές ακόμα τέτοιες ερωτήσεις, μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για το ταξίδι σας. Το camping δεν είναι εύκολη υπόθεση, και θέλει να αφιερώσετε χρόνο σε μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο ή ρωτώντας άτομα που έχουν πάει, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. 

Να αφήσετε νερά και σνακ στο σπίτι
Τα σνακ είναι σημαντικά σε κάθε ταξίδι που κάνετε, ειδικά σε αυτό το ταξίδι. Ενθαρρύνουμε τους φίλους σας να πάρουν ίσως ακόμα και περισσότερα από όσα χρειάζονται. Είναι καλύτερο να έχουμε σνακ παρά να τελειώνουν.

Nα μη συσκευάσετε αντιηλιακό, αντικουνουπικό και κλειστά παπούτσια
Η προστασία του δέρματός σας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας και κανείς δεν θέλει να φύγει μ’ ένα ηλιακό έγκαυμα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Να φοράτε αντηλιακό με 30 SPF ή υψηλότερο και να το εφαρμόζετε κάθε δύο ώρες όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους. Το αντικουνουπικό είναι ένα άλλο must-have και πιθανότατα θα μετανιώσετε πολύ γρήγορα που το ξεχάσατε στον πάγκο της κουζίνας σας. Εκτός από τις ανάγκες για την προστασία του δέρματός σας από ηλιακά εγκαύματα και τσιμπήματα, τα κλειστά παπούτσια  είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Θα βοηθήσουν στην αποτροπή λασπωμένων ποδιών και θα τα κρατήσουν προστατευμένα κατά την πεζοπορία ή το περπάτημα μέχρι να φτάσετε. 


Tags:camping τι να κάνω συμβουλές 

Προηγούμενο

10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε σ'ένα road trip.

Επόμενο

Παρίσι: Τι να μην κάνετε