Οινοποιία Μανουσάκη, Χανιά

Το όραμα του μετανάστη κρητικού έγινε πραγματικότητα και η νοσταλγία του για την πατρίδα έλαβε όνομα: στην οινοποιία Μανουσάκη όλοι εργάζονται με πάθος σαν ένα μυαλό, μια ψυχή, ένα σώμα. 

Το οινοποιείο Όταν, το 1993, ο Θεόδωρος Μανουσάκης βλέπει το όνειρό του επιτέλους να ζωντανεύει, γύρω του υπάρχουν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Από το 1998, τα ηνία αναλαμβάνει με πολύ πάθος ο Κωστής Γαλάνης με μεγάλη εμπειρία στις ποικιλίες της κοιλάδας του Ροδανού και γέννημα-θρέμμα Χανιώτης. Πλέον, από το καλοκαίρι του 2012, η οινοποιία επεκτάθηκε σε υπερσύγχρονη νέα εγκατάσταση στον ίδιο χώρο όπου υπήρχε το παλιό οινοποιείο. Εκεί πραγματοποιούνται οι εργασίες οινοποίησης, εμφιάλωσης, αποθήκευσης του έτοιμου προϊόντος αλλά και υποδοχή και ξενάγηση των επισκεπτών. 
 
    
 
 
Τα κρασιά Bγήκαν για πρώτη φορά στην αγορά το 1997, ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα σύμφωνα με τα οινικά στάνταρντς.
 
  
 
Tα εκλεκτά κρασιά του οινοποιείου είναι: 
 
Manousakis Nostos: Διαυγές, πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα με νότες πορφυρού και αρώματα μαύρου, ώριμου φρούτου που δένει με τη διακριτική παρουσία βαρελιού. 
 
Nostos Alexandra's: Διαυγές, βαθύ ρουμπινί χρώμα με αρώματα από φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο και λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. 
 
Nostos Grenache: Διαυγές, μέτριο προς βαθύ γκρενά χρώμα με αρώματα από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοκολάτα και γλυκά μπαχάρια, κυρίως βανίλια.
 
Nostos Roussanne: Χρώμα λαμπερό, μέτριο προς βαθύ λεμονοπράσινο, με αρώματα από ώριμα λευκόσαρκα φρούτα, κερήθρα, αποξηραμένα άνθη, βούτυρο και βανίλια.
 
Nostos Syrah: Διαυγές, αδιαπέραστο μαυροπόρφυρο χρώμα με αρώματα από μαύρο φρούτο, καπνό, μαύρο πιπέρι, μελάνι και καφέ. 
 
Nostos Pink: Χρώμα τριανταφυλλένιο με άρωμα καραμέλας, φράουλας, γρεναδίνης και τριαντάφυλου.
 
 
 
Visitor's guide To οινοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης. Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση σε όλους τους χώρους, στο παλιό και το νέο οινοποιείο αλλά και γευστική δοκιμή όλων των κρασιών που παράγει το κτήμα. Για την επίσκεψή σας στην Οινοποιία Μανουσάκη έχετε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών διαφορετικών επιλογών: η πρώτη επιλογή σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε την γευστική δοκιμή με τη συνοδεία Κρητικής γραβιέρας, ελιών και παξιμαδιού (3,5 €/άτομο). Αν επιθυμείτε, με 15€/άτομο, μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ γεύμα με Κρητικούς μεζέδες ενώ αν τους ειδοποιήσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τα κρασιά συνοδεία ενός πλήρους γεύματος, με παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα (35 €/άτομο, τουλάχιστον 5 άτομα).
 
 
 
Info
Διεύθυνση: Βατόλακκος Χανίων
Τηλ.: 28210 78787 
 
 

Tags:κρασι οινοποιεία Κρήτη Χανιά 

Προηγούμενο

Santo Wines, Σαντορίνη

Επόμενο

Κατώγι Αβέρωφ: Ζήστε την εμπειρία του τρύγου