Κατώγι Αβέρωφ: Ζήστε την εμπειρία του τρύγου

Το ατμοσφαιρικό Ξενοδοχείο-Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ σχεδίασε το απόλυτο φθινοπωρινό πακέτο συνδυάζοντας διαμονή 4 αστέρων στο Μέτσοβο με την πιο πλήρη οινική εμπειρία. Το τριήμερο 27-28-29 Σεπτεμβρίου 2013 είναι αφιερωμένο στο κρασί: θα τρυγήσετε σε έναν από τους πιο ορεινούς αμπελώνες της Ελλάδας, θα δείτε πώς η φύση μεγαλώνει τα σταφύλια σε αυτόν τον οργισμένο κρασότοπο και, αν είστε τυχεροί, θα παρατηρήσετε τα χνάρια της αρκούδας που επιλέγει τα καλύτερα σταφύλια.
 
 
  
  
 
Το πρόγραμμα τρύγου & πακέτο διαμονής έχει ως εξής:
 
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου: Καλωσόρισμα στις 8.00μμ στο lobby με ένα ποτήρι κρασί και δείπνο (ελαφρύ μπουφέ) στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με έμφαση στα τοπικά τυριά.
 
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου: Η μέρα ξεκινά με πλούσιο ελληνικό πρωινό που περιλαμβάνει όλες τις μετσοβίτικες γεύσεις: φρέσκοζυμωμένο ζεστό ψωμί, φρέσκο χυμό, τοπικά τυριά από το τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα και μετσοβίτικες πίτες. Στη συνέχεια, έμπειροι αμπελουργοί θα σας εξοπλίσουν με τα απαραίτητα εργαλεία και θα σας καθοδηγήσουν στη συγκομιδή των σταφυλιών στους αμπελώνες του Κατώγι Αβέρωφ. Στις 11.00 πμ ανηφορίζετε στη Μονή Αγίου Νικολάου, όπου η κα. Καλλιόπη ανοίγει φύλλο για να φτιάξει μετσοβίτικη πίτα και σας τρατάρει γλυκό του κουταλιού, για να ακολουθήσει ξενάγηση στη Μονή και πικ νικ στην αυλή του Μοναστηριού με τοπικά εδέσματα κι ένα ποτήρι κρασί. Πίσω στο ξενοδοχείο, η κα. Αθηνά, η έμπειρη και πάντα χαμογελαστή μαγείρισσα, θα σας περιμένει στην κουζίνα να ετοιμάσετε μουστοκούλουρα και κρασοκούλουρα. Το απόγευμα, σειρά έχει η ξενάγηση στα κελάρια του οινοποιείου σε μια διαδρομή ανάμεσα από δρύινα βαρέλια, ήχους και αρώματα που ολοκληρώνεται με εκτενή γευστική δοκιμή. Ιδανικό φινάλε της ημέρας με δείπνο στο εστιατόριο με μενού 4 πιάτων και συνοδεία 3 διαφορετικών κρασιών.
 
 
 
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου: Ελληνικό Πρωινό με πανδαισία από μετσοβίτικες πίτες (γλυκές και αλμυρές), κρασοκούλουρα, μουστοκούλουρα και πολλά ακόμη εδέσματα. Late check out και αποχαιρετισμός με μουστοκούλουρα ή κρασοκούλουρα.
 
 
Info
Τιμή πακέτου: από 160 ευρώ/άτομο σε δίκλινο standard, παιδιά έως 12 ετών, δωρεάν στο δωμάτιο με 2 ενήλικες, επιπλέον άτομο, άνω των 12 ετών, χρεώνεται με 50 ευρώ.
 
Η τιμή περιλαμβάνει:
- Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο
- Δύο πρωινά, ένα πικ νικ, δύο δείπνα με κρασί
- Γευστική δοκιμή δώδεκα διαφορετικών κρασιών
- Εξοπλισμό: καπέλο, ψαλίδι, ποδιά
 
  
 
Περισσότερες πληροφορίες: Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο, τηλ.: 26560 42505, www.katogihotel.gr
 
 
 

Προηγούμενο

Οινοποιία Μανουσάκη, Χανιά

Επόμενο

Οι δρόμοι του κρασιού στη Μεσόγειο