Ζάκυνθος: Ασκήσεις ελευθερίας

Καλοκαίρι με άρωμα από λευκά γιασεμιά των Ινδιών, βουτιές σε μπλε ηλεκτρίκ νερά πλάι σε ακριβοθώρητα χελωνάκια, αυθόρμητες καντάδες και γεύση μαντολάτου στο στόμα.

Γέρακας

Πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες θα σας συστήσουν αυτή την απέραντη αμμουδερή παραλία ως την καλύτερη της περιοχής του Βασιλικού- αν όχι όλου του νησιού. Χάρη στην καρέτα-καρέτα που τη διάλεξε για να φτιάχνει τις φωλιές της, η παραλία του Γέρακα παραμένει αναλλοίωτη- που σημαίνει ότι δεν θα βρείτε bars και θαλάσσια σπορ. «Κλείνει», μάλιστα, μετά τη δύση του ηλίου. Ένα τμήμα της, ωστόσο, είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η άμμος είναι λεπτή και χρυσαφένια, και τα νερά ρηχά και ζεστά.

Κοινό: Οικογένειες, ντόπιοι, low profile τουρίστες, nature lovers.  

Ώρα προσέλευσης: Κατά τις 12, για να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να την απολαύσετε.


 

Παροχές: Ξαπλώστρες, ομπρέλες, πάρκινγκ.  

Pit stop: Στην ταβέρνα του Νίκου, 200 μέτρα από την παραλία, για χωριάτικο κουνέλι με ελιά και λαδοτύρι (τηλ.: 26950 35416, www.nikostaverna.gr, από €12 το άτομο), στη Γαλήνη για τα πιο φρέσκα κρεατικά από δική τους φάρμα (από €12 το άτομο).

 
Ταβέρνα του Νίκου
 

Ξαπλώστρα: €5 το σετ με ομπρέλα.  

Αναχώρηση: Αναγκαστικά πριν από τις 20:00, αφού η παραλία ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και τα μέτρα προστασίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Πρόσβαση: Με δικό σας μέσο, ακολουθώντας τον δρόμο από Αργάσι προς Βασιλικό, 18 χλμ. νότια της πόλης.

Tags:Ζάκυνθος  Ιόνιο  Επτάνησα  παραλίες  beach bar  beach party  ξαπλώστρες  ομπρέλες  οργανωμένες παραλίες 

Προηγούμενο

Κεφαλονιά: VIP story

Επόμενο

Χίος: Επανάσταση στην καθημερινότητα