Κρήτη: Οι καλύτερες παραλίες της

Αφρικάνικο τοπίο, ροζ άμμος, εκπληκτικός βυθός, γαλαζοπράσινα νερά και τοπία που προκαλούν επίδοξους Ροβινσώνες. Άλλες σαν καρτ-ποστάλ που κάνουν το γύρο του κόσμου κι άλλες μυστικά που κρατούν επτασφράγιστα οι ντόπιοι, οι 15 καλύτερες παραλίες της Κρήτης αποτελούν από μόνες τους αφορμή για ταξίδι.

Χανιά

Δείτε εδώ τις καλύτερες τιμές για ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμνοθάλασσα Μπάλου 
Μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90, μόνο οι ντόπιοι ψαράδες γνώριζαν τον όρμο αυτό, όπου έβρισκαν καταφύγιο και άφθονη ψαριά. Τουρίστες και ελεύθεροι κατασκηνωτές κατακλύζουν σήμερα το τοπίο που θυμίζει περισσότερο παραλία εξωτικού νησιού παρά ελληνική ακτή. Ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμος σαν πούδρα που σε πολλά σημεία έχει ροζ χρώμα και τοπίο άγριας ομορφιάς. Στο χάρτη: Βρίσκεται 56 χλμ. βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χλμ βορειοδυτικά της Κισσάμου, από την οποία μπορείτε να φτάσετε με καραβάκι.
 
 
 
 
Ελαφονήσι Η διάσημη μακρόστενη χερσόνησος, δίνει την αίσθηση ξεχωριστού νησιού με παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική. Στο σημείο που σπάει η χερσόνησος το νερό δεν ξεπερνά το ένα μέτρο και δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα, ιδανική για παιδιά. Η ανατολική παραλία είναι πιο οργανωμένη και δημοφιλής γι'αυτό αν προτιμάτε περισσότερη ησυχία, κατευθυνθείτε στις παραλίες εκατέρωθεν της χερσονήσου ή περπατήστε μέχρι να βρείτε ένα από τα απομονωμένα κολπάκια. Στο χάρτη: Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, 76 χλμ από τα Χανιά.
 
 
  
 
 
Φαλάσαρνα Πολυβραβευμένη και διάσημη, αποτελείται ουσιαστικά από πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες. Λευκή άμμος, εξωτικά νερά και άπλετος χώρος για όλους. Έχει μεγάλα οργανωμένα τμήματα αλλά και πιο απομονωμένα κοντά στα βράχια και τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φαλάσαρνας. Στο χάρτη: Βρίσκεται 59 χλμ. δυτικά των Χανίων.
 
 
  
 
 
Άγιος Ιωάννης Αν η Γαύδος θεωρείται ένα από τα νησιά των μοναχικών αποδράσεων, αυτή η παραλία αποθεώνει το χαρακτηρισμό. Ανάμεσα σε πεύκα και κέδρους που προστατεύουν τους «οδοιπόρους» από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, η ολόχρυση άμμος ενισχύει την αίσθηση της απομόνωσης στο άγριο αφρικάνικο τοπίο. Έχει ψηφιστεί από το Discovery Channel ως η δεύτερη καλύτερη παραλία στο κόσμο, μετά την Χαβάη. Στο χάρτη: Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Γαύδου, δυτικά από το Σαρακήνικο.
 
 
  
 
 
Φραγκοκάστελο Παραλίες με διαφορετικές επιλογές η καθεμία: η κεντρική παραλία έχει ψιλή ζαχαρένια άμμο, τυρκουάζ, ζεστά νερά που βαθαίνουν ομαλά και καλή οργάνωση, γι'αυτό και είναι δημοφιλής μεταξύ των οικογενειών με παιδιά. Στα δυτικά, θα βρείτε τη μεγάλη παραλία του Βάταλου με βότσαλα και βράχια, ιδανική για μάσκα ενώ στα ανατολικά θα βρείτε την εκπληκτική παραλία της Ορθής Άμμου, πασίγνωστη για τους μεγάλους αμμόλοφους και τις θίνες. Στο χάρτη: Βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης στα Σφακιά, 80 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.
 
  
 
 
Ανακαλύψτε τις καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου πατώντας επόμενο. 


Δείτε εδώ τις καλύτερες τιμές για ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
 

Προηγούμενο

Κεφαλονιά: VIP story

Επόμενο

Σύρος: Οι πιο ρεμπέτικες παραλίες της