Οι 20 πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου

Υπάρχουν φορές που νομίζουμε πως η φύση και ο Θεός έχουν εξαντλήσει τις αποχρώσεις του μπλε. Κι όμως ψάχνοντας τις 20 ομορφότερες παραλίες του κόσμου...πειστήκαμε για το αντίθετο. 

 

Οι 20 πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου

Hanalei Bay Beach, Χαβάη
Ένα τροπικό δάσος που καταλήγει σε μια τεράστια παραλία στο νησί Kauai της Χαβάης. Στο φόντο της εκτός από την ολόλευκη ψιλή άμμο έχει καταπράσινους λόφους, τεράστια δέντρα και ρυάκια που καταλήγουν σε καταρράκτες λίγο πριν καταλήξουν στα καταπράσινα νερά της.   

Sun Island Beach, Μαλδίβες
Η περιοχή είναι διάσημη για τις παραλίες της. Δύσκολα μπορεί κάποιος να διαλέξει, τη πιο συγκλονιστική. Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη μιας και διαθέτει πολλά καταλύματα έτσι χτισμένα έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κάνει βουτιά σχεδόν από τα κρεβάτια στα εξωτικά τιρκουάζ νερά της. Η ομορφιά της συνεχίζεται και στο βυθό, μιας η ζωή που εκτυλίσσεται στους κοραλλιογενείς υφάλους είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. 

Whitehaven, Queensland, Αυστραλία
Μυστική παρθένα αμμουδιά που αξίζει να κάνετε το ταξίδι μέχρι το τέλος του κόσμου για να κολυμπήσετε στα νερά της. Το ανοιχτό μπλε χρώμα τους και η λευκή άμμος δημιουργεί μια εντυπωσιακή εικόνα που ακόμη και ένας ζωγράφος με έμπνευση δεν θα μπορούσε να αποδόσει την πολυπλοκότητα της ομορφιάς της. 

Nungwi, Ζανζιβάρη, Τανζανία
Στο βόρειο άκρο του νησιού της Ζανζιβάρης, βρίσκεται αυτή η σαν από ζάχαρη αμμουδιά που σβήνει στο πιο ανοιχτό μπλε της γης. Κοντά της γραφικά ψαρόχώρια, όπου μπορείτε να γευτείτε τη ενδιαφέρουσα κουζίνα της περιοχής. 

 

Anse Source d’Argent, La Digue, Σεϋχελλες
Για κάποιους είναι η καλύτερη παραλία στο κόσμο. Για εμάς είναι η πιο δραματική μετά το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Η παραλία είναι διάσπαρτη από γρανιτένιους βράχους που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό μυστηριακό σκηνικό που επιτείνεται από τα δυνατά κύματα που σπάνια αφήνουν τα τυρκουάζ νερά της ήσυχα. 

 

Δείτε σχετικό βίντεο: 

Maya Bay, Ko Phi Phi, Ταϊλάνδη
Η παραλία που έγινε γνωστή από την ταινία The Beach με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Μπορεί η φυσική της ομορφιά να έχει πληγωθεί από την έντονη τουριστική ανάπτυξη και το πλήθος που φτάνει από όλο τον κόσμο, αλλά πάραυτα αξίζει να δείτε αυτό το κόλπο που μοιάζει ο θεός να έχτισε τεράστιους πέτρινους βράχους για να μην την ανακαλύψει ποτέ κανείς. 

 

Προηγούμενο

Οι 6 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο

Επόμενο

Οι πιο καθαρές παραλίες της Αττικής για το 2016